10.8 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Je avantura propadle Šarčeve koalicije, ki je škodila državi, kaj naučila stranke?

Po nekdanji premierki Alenki Bratušek (SAB), ki je s posebnim pismom večini strank predlagala dva dni premisleka o novi projektni anti Janša vladi, je vabilo vsem na pogovore v petek poslal še Janez Janša. To je storil po pogovoru s predsednikom republike Borutom Pahorjem, ki danes začenja posvete z vodji vseh poslanskih skupin ali bi sestavili novo vlado ali razpustili državni zbor. Pahor je dogovor z zmagovalcem volitev SDS Janeza Janše strankam predlagal že po volitvah. Želel je stabilno vlado, ker je to v dobro države.

 

A so se stranke, ki so bile na volitvah potolčene in bi s tem izgubile oblast, odločile drugače in vlado je sestavljal LMŠ Marjana Šarca, katerega stranke celo v seštevku s SD Dejana Židana na volitvah ni podprlo toliko volivcev kot SDS.

Avantura, ki je škodila državi
A ta avantura ni dolgo trajala in je bila za državo škodljiva. Uspelo jim je sprejeti proračun, torej finančne načrte za prihodnji dve leti, zaradi odstopa vlade pa zdaj ni nikogar, ki bi načrte množice strank z malo volivci tudi izvajal. V pismu Janša opozarja, da so druga možnost, če že spet ne bo dogovora, predčasne volitve, na katere je SDS kot največja stranka pripravljena, a po njih so spet mogoče težave, ker bo v DZ najbrž spet množica strank.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine