22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Javnomnenjska anketa: Janez Janša najbolj primeren kandidat za mandatarja za sestavo vlade, na volitvah pa bi zmagala SDS

Če bi bile volitve to nedeljo, bi zmagovalka postala SDS z 18,3 odstotki glasov, na drugem mestu pa LMŠ s 17,2 odstotno podporo. Sledijo SD, SNS, Levica, NSi, DeSUS, SLS, SMC, SAB, Pirati in DD. Na vprašanje o najprimernejšem prihodnjem mandatarju za sestavo vlade so anketiranci najvišjo – to je 20,9 odstotno podporo – namenili Janezu Janši pred Marjanom Šarcem z 19,4 odstotno podporo.

 

Agencija Parsifal je med 3. in 5. februarjem 2019 za Nova24TV opravila javnomnenjsko anketo o udeležbi na naslednjih parlamentarnih volitvah, o podpori strankam ter zaupanju mandatarskega mesta za sestavo vlade.

Kot je razvidno iz Parsifalove javnomnenjske raziskave, je 43,1 odstotka vseh vprašanih odgovorilo, da bi se naslednjih parlamentarnih volitev zagotovo udeležilo. 12,4 odstotka jih je odgovorilo, da se volitev zagotovo ne bodo udeležili. Z oceno 4, je odgovorilo 21,3 odstotka anketirancev, 15 odstotkov pa jih dvomi.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine