1.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

Javni medij prikriva realnost napada Palestincev, podpornikov Hamasa

Piše: Domen Mezeg (Nova24TV.si)

“Med 300 žrtvami terorja (sedaj že 600)  Hamasa v Izraelu je 26 vojakov. Vse drugo so civilisti, umorjeni od blizu,” je opozoril komentator Tomaž Štih. RTV namreč prikriva brutalnost Hamasa, kar je del nove uredniške politike pod okriljem kulturnega ministrstva, Levice in Aste Vrečko. Teroriste na podoben način brani tudi 24ur. 

Bivši TV direktor Uroš Urbanija je opozoril, da je “depolitizirana RTVS” pod vplivom skrajne Levice. Urbanija: “Tako svèt kot tudi nova uprava v celoti sledita Levici. Pri tem ni nobena izjema niti v. d. odgovorne urednice informativnega programa RTV Polona Fijavž.” Nazadnje je še enkrat potrdil, da je poročanje javnega servisa v skladu z doktrino te stranke (tukaj).

 

Na MMC se namreč izogibajo poročanju o tem, da palestinski teroristi (Hamas) nediskriminatorno pobijajo izraelske civiliste. Prav tako ne posvečajo prevelike pozornosti ugrabitvam izraelskih otrok, mater in starostnikov. Teroriste, ki so vojne ujetnike odpeljali v Gazo, imenujejo kar za “palestinske borce”. Obenem se osredotočajo predvsem na fotografije porušenih delov Gaze, da bi Palestince prikazali kot žrtve.

 

Na MMC palestinske teroriste imenujejo “borce”. (Foto: posnetek zaslona)

 

Palestinski terorizem je Levici pri srcu
Da je palestinski terorizem pri srcu Levici, je včeraj posredno pokazal njen vidni član Matej Tašner Vatovec, ki si je na dan masakra izraelskih civilistov na profilu omrežja X pripel palestinsko zastavico. Njegovo stališče glede dogajanja v Izraelu, je sicer blizu ruskemu zunanjemu ministrstvu (Sergeju Lavrovu): “Stopnjevanje konflikta med Palestino in Izraelom ne bo prineslo rešitve spora med državama, ki traja vse od leta 1967 …”

Tudi na 24ur v bran palestinskim teroristom (Foto: posnetek zaslona)

Apologija palestinskih teroristov tudi na 24ur
“Svetovni voditelji morajo čim prej reagirati in zastaviti svoje ime za prekinitev ognja in začetek novih mirovnih pogajanj. Edini način, ki bo to pot začel, je priznanje Palestine” (več tukaj). V spomin in opomin prilagamo nekaj videoposnetkov/fotografskega gradiva z družbenih omrežij, ki prikazujejo agresijo nad neoboroženimi Izraelci, tujimi delavci in vojaki. Portal 24ur pa si je privoščil celo nekritično citiranje Hamasa, rekoč da “ne napada civilistov” in da naj mu Amnesty International pošlje orožje za napade na izraelske vojake.

Zakaj se brutalnost Hamasa in podpornikov Palestine ne prikaže v mainstream medijih?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine