17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Janez Stanovnik zagovarjal režim in metode ustrahovanja ter represije takratnega sekretarja za notranje zadeve Ertla, pokopan pa je bil z vojaškimi častmi!

Vse odkar je izdihnil dolgoletni član komunistične partije, ekonomist in politik Janez Stanovnik lahko v slovenskem medijskem prostoru poslušamo o hvalospeve o “očetu naroda”, ki spominjajo na dogajanje v Severni Koreji. Tak opis, glede na besede samega Stanovnika niti ni pretiran, saj je sam ob koncu 80. let prejšnjega stoletja izrecno zagovarjal rabo represivnih sredstev v imenu zagotavljanja spoštovanja integritete javne oblasti. Vseeno so ga k poslednjemu počitku pospremili z vojaškimi častmi. Človeka, ki Slovenijo ni imel nikoli za intimno opcijo.

 

“Zaznavamo nekatere špice, ki le preveč štrlijo in motijo ta mir v slovenskem in jugoslovanskem prostoru. Postopno bomo morali tudi z več represije, kot smo jo doslej imeli, čeprav trdim, da je je bilo v Sloveniji v zadnjem času več kot kjerkoli v Jugoslaviji in čeprav hočejo vsi povedati, da smo ne vem kako liberalni, da bomo morali iti v te postopke,” je v zadnjih letih pred razpadom Jugoslavije svaril takratni sekretar za notranje zadeve Martin Ertl.

“Mi moramo spoštovati integriteto javne oblasti. In ne smemo misliti da je demokracija pa zdaj tukaj zato, da lahko vsak vsakogar napada in da vsak vsakomur reče karkoli hoče. V kolikor ne bomo imeli integralne policije in znali spoštovati policijo in Upravo državne varnosti, da bo z našo demokracijo konec.” je povedal Janez Stanovnik. “Tak človek ima pred sabo tako odgovornost, kot jo ima sekretar Ertl. Tak človek mora imeti tudi določena pooblastila.”

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine