13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Janez Janša iz Ukrajine: Bolnišnici v Kramatorsku smo predali reševalno vozilo, aparate in opremo

Piše: Sara Kovač (Nova24tv.si)

“Bolnišnici v Krematorsku smo predali reševalno vozilo ter zajetno pošiljko medicinskih aparatov in opreme. Pogumni branilci Ukrajine in Evrope potrebujejo in si zaslužijo mnogo več pomoči,” je zapisal nekdanji premier Janez Janša, ki je te dni ponovno obiskal Ukrajino, kjer se je srečal s predsednikom tamkajšnje vlade Denisom Šmihalom. 

Zadnje stoletje so Ukrajina in njeni ljudje okusili velikansko gorje. Od okupacije in sovjetskega komunističnega gladomora do nemškega nacističnega divjanja in Babin Yara pa ponovno ruske diktature,” je ob obisku Kijeva spomnil predsednik stranke SDS Janez Janše in nadaljeval: “Po osamosvojitvi pa brezbrižnost in izdaja zahodnega sveta prek Memoranduma iz Budimpešte in sedaj ponovno ruska agresija.” Opozoril je, da je svet dopustil, da se je država internacionalnega socializma oziroma komunizma vsem na očeh izognila tranziciji in se zgolj prelevila v Putinovo državo nacionalnega socializma oziroma nacizma.

Janša je tudi sporočil, da so bolnišnici v ukrajinskem Kramatorsku predali reševalno vozilo ter zajetno pošiljko medicinskih aparatov in opreme. “Pogumni branilci Ukrajine in Evrope potrebujejo in si zaslužijo mnogo več pomoči,” je poudaril in dodal, da država, ki se bori za življenje in svobodo, potrebuje vse vrste pomoči.

 

Če želite neposredno prispevati humanitarno pomoč Ukrajini, lahko uporabite kontakte centrov Gončarenko, ki delujejo po skoraj vsej Ukrajini. Pomoč Ukrajini je še vedno mnogo premajhna in prepočasna, zamude pa se žal plačujejo s človeškimi življenji. “Boj Ukrajincev proti ruskemu agresorju je boj dobrega zoper zlo, ki ogroža varnost celotnega kontinenta in širše,” je prepričan Janša.

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine