18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Iz tiskane Demokracije: Jelka Godec, poslanka SDS in kandidatka za županjo občine Šentjur: Stanje v občini Šentjur v primerjavi z okoliškimi občinami stagnira!

Piše: Vida Kocjan 

Poslanka in vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec kandidira za županjo v občini Šentjur. Njena kandidatura je bila za nekatere presenečenje, za poznavalce pa niti ne toliko. Kdor jo je spremljal, je lahko videl, da pri svojem delu veliko pozornosti namenja prav domačim krajem in občini, od koder prihaja. Najin pogovor je šel zato v to smer. 

Demokracija: Kaj je razlog, da kandidirate za županjo občine Šentjur? 

Godec: Razlog je zelo preprost. Prejela sem več pozivov občanov, mnenjskih voditeljev in tudi iz gospodarstva v občini Šentjur ter samostojnih podjetnikov. Po daljšem premisleku sem se odločila, da se odzovem. Glavni razlog je torej poziv soobčanov h kandidaturi.

Demokracija: Že nekaj časa je opazno nezadovoljstvo z aktualnim županom Diacijem, ki je zdaj tudi vaš edini protikandidat. Kaj je šlo narobe v njegovem času? 

Godec: Marko Diaci je župan od leta 2010, ko je premagal takratnega župana in tudi poslanca Štefana Tislja. Obljubljal je veliko, nato pa je razočaral marsikoga. Tudi stanje v občini Šentjur v primerjavi z okoliškimi občinami stagnira. Občina nima vizije. Večina stvari je bila narejena po t. i. politični liniji ali, kjer je bilo več glasov za župana, tam je bilo več asfalta, če povemo poenostavljeno.

Demokracija: Kako pa zdaj poteka predvolilna kampanja? Zasledila sem, da ste deležni precej obrekovanja in laži. Kaj se dogaja? 

Godec: To je klasična strategija tistih, ki so proti Slovenski demokratski stranki, da dostikrat z različnimi lažmi in tudi s podtikanji poskušajo očrniti vse kandidate. Tako je na državni ravni in tudi v občini Šentjur ni drugače. Ker ni argumentov proti našemu ali mojemu programu, uporabljajo pač različne laži, s katerimi poskušajo očrniti tako mene kot kandidatko pa tudi nekatere ljudi na naši kandidacijski listi.

Celoten intervju si lahko preberete v tiskani Demokraciji!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine