6 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

(INTERVJU) Aleš Primc: »Otrok ima pravico do mame in očeta in te pravice mu nimajo pravice vzeti ne nacistična Nemčija ne režimski radikalni verniki in aktivisti LGBTQIA+. Vse drugo je zloraba otrok, narave in prava ter uničuje družine.«

Piše: Petra Janša

Na pogovor smo povabili Aleša Primca, borca za otroke in družine, dolgoletnega civilnodružbenega aktivista in politika. Bil je pobudnik in organizator treh zmagovitih družinskih referendumov v letih 2001, 2012 in 2015 ter navdihujoč predsednik Odbora 2014, ki je organiziral 237 shodov pred vrhovnim sodiščem v podporo Janezu Janši.

Je tudi avtor treh zbornikov, in sicer o dr. Janezu Evangelistu Kreku, Jakobu Prašnikarju (mentorju in prijatelju bl. Antona Martina Slomška) ter Ivanu Omanu, s katerim sta bila prijatelja. V zadnjih mesecih je zaposlen na uradu za demografijo kot vodja sektorja za demografijo, kjer so intenzivno pripravljali ukrepe za pomoč družinam. Golobova vlada je prejšnji teden omenjeni urad ukinila, kar je Aleš Primc označil kot maščevanje Luke Mesca. Napoveduje nove aktivnosti za dobro otrok in družin.

DEMOKRACIJA: Gospod Primc, naj začnem najin pogovor malce provokativno. Sem transfobična, če menim, da so samo ženske lahko noseče?

Primc: Nekaj najbolj normalnega je, če mislite, da je samo ženska lahko noseča. Prepričan sem, da se z nama strinja vsaj 95 odstotkov ljudi. Ideologija LGBTQIA+, ki trdi, da so lahko in imajo pravico biti noseči tudi moški, je protinaravna in usmerjena še posebej proti dostojanstvu žensk. Gre za izjemno vplivno neke vrste versko sekto, ki trdi, da moški in ženski spol ter spolna usmerjenost niso utemeljeni v človekovi naravi, ampak so izmišljeni oz. so, kot pravijo, družbeni konstrukti. Za to seveda ni nobenega znanstvenega dokaza, nasprotno, vsi znanstveni dokazi kažejo, da nimajo prav. Njihovi privrženci to enostavno morajo verjeti na njihovo besedo. Radikalni verniki LGBTQIA+ hočejo za začetek v državah za vsako ceno ukiniti zakonsko zvezo moškega in ženske ter uvesti posvojitve v homoseksualna in druga razmerja LGBTQIA+. Potem nadaljujejo, da se tudi moškim prizna pravica do materinstva. Ali na način, da se jim kirurško na državne stroške vstavijo rodila ali pa prek trgovine z materinstvom, kjer najdejo revno žensko, da rodi otroka in jim ga proda. Vse to zavijajo v celofan enakopravnosti in človekovih pravic ter hočejo te dogme vsiljevati otrokom v šolah. Izpostavljene ljudi, ki se s to norostjo ne strinjajo, razglasijo za homofobe in transfobe ter jih neusmiljeno linčajo prek medijev. Tem norostim je v nedavni odločbi pritrdilo 6 ustavnih sodnic in sodnikov z zlorabo ustave in jo hočejo vsiliti večini Slovenk in Slovencev, čeprav se s tem ne strinjajo.

DEMOKRACIJA: Ustavno sodišče tudi ni upoštevalo izida treh tako imenovanih družinskih referendumov.

Primc: Drži. Ustavno sodišče je nesramno poteptalo odločitev 1.085.275 glasov na treh družinskih referendumih, kjer smo z veliko večino odločili, da otrok potrebuje mamo in očeta in država nima pravice, da ju otroku vzame. Odločitev je tudi protiustavna, ker sta v zadevi razsojala pristranska sodnica in sodnik, ki ne bi smela, saj ne zagotavljata nepristranskega sojenja in videza nepristranskega sojenja. Sodnica Katja Šugman Stubbs je namreč nastopala kot aktivistka v referendumski kampanji na strani aktivistov LGBT. Prav tako je v referendumski kampanji aktivistov LGBT sodeloval Aleksander Čeferin, brat ustavnega sodnika dr. Roka Čeferina. V tej odločitvi gre samo za to, da osebe, ki živijo v razmerjih LGBTQIA+, dobijo otroke in njihovi aktivisti dostop do šol. Vse druge pravice že imajo kot vsi drugi. Otroci, ki že živijo v skupnosti LGBTQIA+, pa s to odločitvijo ne dobijo nobene nove pravice, ker so, kar je edino prav, že v celoti izenačeni z vsemi drugimi otroki.

DEMOKRACIJA: Ampak odločba velja. Kako naprej?

Primc: Tej odločitvi in ideologiji se bomo z vsemi sredstvi zoperstavili. Samo vprašanje časa je, kdaj bo odpravljena, saj je protinaravna, protiznanstvena, proti otrokom in proti družinam. Ustavno sodišče je namreč pravno ukinilo naravno razliko med moškim in ženskim spolom in dodelilo pravico do otroka posamezniku, ki je sam ali z drugim posameznikom istega spola naravno ne more imeti. Tukaj gre za isto logiko, kot jo je imel nacistični projekt Lebensborn, kjer si je nacistična Nemčija vzela pravico, da bo imela »svoje« otroke. Eksperiment se je tragično končal za veliko otrok in mater. Otrok ima pravico do mame in očeta in te pravice mu nimajo pravice vzeti ne nacistična Nemčija ne režimski radikalni verniki in aktivisti LGBTQIA+. Vse drugo je zloraba otrok, narave in prava ter uničuje družine.

DEMOKRACIJA: Kam bo to pripeljalo?

Primc: Marsikam je že pripeljalo. Pripeljalo je npr. do tega, da zahodne civilizacije preostali svet ne spoštuje. Azija, Indija, muslimanske države, Afrika vero oziroma ideologijo LGBTQIA+  zavračajo, se zaradi nje od nas počasi oddaljujejo in se iz nas celo odkrito norčujejo. (14. julija npr. je ameriški predsednik Biden na praznovanje francoskega državnega praznika poslal dva visoka vladna predstavnika transseksualca, ki sta prišla tja transseksualno oblečena.) Prevladujoč vpliv ima ta ideologija le na dobrih 10 odstotkov planeta. Čedalje bolj se kažejo tudi politične in gospodarske posledice te izolacije zahodne civilizacije na globalni ravni. Nastaja nova ureditev sveta brez zahodne civilizacije, bojim se celo da proti njej. To ni dobro. Ne za nas ne za svet. K sreči se že kažejo pozitivni premiki tudi na Zahodu. V ZDA se starši množično uspešno upirajo indoktrinaciji LGBTQIA+ otrok v šolah in sledi jim tudi večina v republikanski stranki. Zelo verjetno bo na Vrhovnem sodišču ZDA kmalu razveljavljena ideološka odločitev o ukinitvi zakonske zveze žene in moža. Tudi v Veliki Britaniji se kaže čedalje večji odpor proti ideologiji LGBTQIA+. V kampanji za novega šefa konservativne stranke je to ena osrednjih tem in glavni kandidati napovedujejo, da se bodo zavzemali za pravice otrok in staršev v šolah ter prepoved nastopanja moških, ki pravijo, da se počutijo ženske, v ženskih športih. To spremembo v politiki konservativne stranke, ki je bila do nedavnega silna promotorka ideologije LGBTQIA+ v Veliki Britaniji, pripisujem tudi dejstvu, da v angleški konservativni stranki čedalje večjo pobudo prevzemajo potomci priseljencev iz Indije in muslimani, ki imajo v tem pogledu več zdrave pameti kot domorodni Angleži. Muslimani npr. v angleških šolah, kjer dosežejo neko kritično maso, izvedejo upor in ne dovolijo, da bi njihove otroke učili, kako naj spreminjajo spol in spolno usmerjenost ter da mama in oče za otroka nista pomembna. Pred dnevi je npr. eno od španskih sodišč presodilo, da je izobešanje zastav LGBTQIA+ pred državnimi institucijami itn. nezakonito. To so pomembni koraki na Zahodu, ki kažejo, da prihajajo novi, otrokom, družini, materinstvu in očetovstvu ter zahodni civilizaciji bolj naklonjeni časi.

DEMOKRACIJA: Kako lobiju LGBT uspe vse to?

Primc: Ideologija LGBTQIA+ je marksizem, verzija 2. Levičarji so v 60. letih prejšnjega stoletja videli, da je komunizem na Zahodu propadel. Iskali so vzroke in ugotovili, da so Marxa narobe razumeli, ko so ga razumeli samo v socialnem in ekonomskem smislu. Natuhtali so, da če hočejo izvesti trajno revolucijo, morajo v temelju razbiti družino. Tako od 60. let delajo na projektu t. i. pohoda na institucije, ki ga je zasnoval radikalni levičarski ideolog Herbert Marcuse. Identificirali so ključne finančne vzvode in institucije ter jih sistematično prevzemali: strokovna psihološka in zdravniška združenja, univerze, medije, politične stranke, ključne ljudi na ministrstvih po državah (predvsem tiste, ki delijo denar preko razpisov), mednarodne organizacije, pravosodne institucije, šolstvo, verske skupnosti itn. Vzporedno ves čas izvajajo spreminjanje oz. subverzijo jezika. Uvajajo nove besede (homofobija, transfobija, queer itn.), starim besedam (npr. družina, starši, zakonska zveza, ženska, moški itn.) dajejo svoje pomene in zlorabljajo pojme (človekove pravice, dostojanstvo, sočutje, ljubezen, spolnost …). Skratka, z jezikom »zakrivajo svoje misli«, kot je levičarsko lingvistiko odlično ponazoril že dr. Janez Evangelist Krek pred več kot 100 leti. Gre torej za načrt, ki ga sistematično izvajajo. Kako to delati, so napisali na stotine učbenikov. Vrednote se ne spreminjajo same od sebe, ampak jih oni načrtno spreminjajo. To poteka po zahodnem svetu več kot 50 let, v Sloveniji pa zadnjih 30 let. Njihov glavni problem je, da je njihova verska ideologija tako skregana z naravo in zdravo pametjo, da morajo oprati glave vsaki novi generaciji. Vsi otroci se rodijo normalni, vsak otrok razume, kaj sta mama in oče, kaj so fantje in punce, ogromni večini fantov so naravno všeč punce in puncam fantje itn. Zato tako pritiskajo, da bi imeli pod nadzorom šolski sistem.

DEMOKRACIJA: Kaj pa v Sloveniji?

Primc: Družine se zaradi stresnega načina življenja, finančnih težav, izgorelosti, predvsem mater, vseh mogočih odvisnosti itn. soočamo z mnogimi problemi in bi potrebovali več podpore in razumevanja države, delodajalcev, šole, socialnih institucij itn. Še posebej to velja za družine z otroki s posebnimi potrebami. Namesto podpore pa nam država vsiljuje še nove nevarnosti za otroke. Svojih otrok ne bomo pustili radikalnim aktivistom LGBT. Vsak otrok potrebuje mamo in očeta. Če se mami in očetu kaj zgodi, potem je pravica otroka, ki je že tako prizadet zaradi tragičnih okoliščin, da mu država najde najprimernejše okolje, to je urejena družina mame in očeta, kjer se bo imel možnost razvijati ob ženski in moški vzgojni in razvojni dimenziji. Otroka ne moreta posvojiti stara mama in stari oče, lahko pa bi ga dva moška, ki se naga norčavo obnašata na Paradi ponosa. To je škandal! Boj za varstvo pravic otrok in staršev se zato nadaljuje. Golob, Levica in SD bodo v kratkem sprejeli katastrofalne spremembe družinskega zakonika in mi bomo naredili vse, kar je v naši moči, da omogočimo ljudem, da na družinskem referendumu znova izrečejo podporo in spoštovanje pravici otroka do mame in očeta.

foto: Matic Štojs Lomovšek

DEMOKRACIJA: Pa bo to mogoče? Nekateri napovedujejo, da bo ustavno sodišče prepovedalo referendum.

Primc: Referendum je večina v državnem zboru skušala preprečiti že dvakrat, in sicer leta 2011 in 2015. Obakrat smo se pritožili, referendum je bil dovoljen in obakrat so ljudje množično odločili, da otrok potrebuje mamo in očeta. Od leta 2015 se ustava ni spreminjala, tako da pravne podlage za drugačno odločitev ustavno sodišče nima. Dolžnost in pravica ljudi, ki spoštujejo mamo in očeta, je, da oddajo podpis za referendum. Ob tej priložnosti jih vabim, da to ponosno storijo.

DEMOKRACIJA: Kaj pa če ustavno sodišče vseeno prepove referendum …

Primc: Glede na ideološko sestavo ta možnost obstaja, zato je še toliko pomembneje, da ljudje zares množično podprejo zahtevo za referendum in s tem dajo močen signal politiki ter ustavnim sodnicam in sodnikom. Poletje je, veliko ljudi je na dopustu, zato je pomembno, da vsak, ki ni na dopustu, podpiše referendumsko zahtevo. O tem, kaj bo, če bo, nočem špekulirati, ker to ni moje delo. Moje delo je, da se borim za pravice otrok in družin in naredim vse, kar je v moji moči.

DEMOKRACIJA: Kakšne posledice grozijo, če bi bil uveljavljen nov družinski zakonik?

Primc: Naše otroke, če bi se nam kaj zgodilo, bi lahko posvajali aktivisti LGBT, ne bi pa jih mogli stari starši. Ob misli na to se zgrozim. Homoseksualne, transseksualne, queeseksualne vsebine bi obvezno prišle v šolske programe že z naslednjim šolskim letom. To pomeni, da bi otroke učili, da otrok ne potrebuje mame in očeta, učili bi jih, kako se spreminja spol in spolna usmerjenost, naj eksperimentirajo s homoseksualnostjo, biseksualnostjo, transseksualnostjo itn. Kako je to videti, si poglejte učbenik Ljubezen je ljubezen (Amnesty international: Otroci, kaj če bi spremenili spol | 24KUL.si). To znajo učiti na neverjetno za otroke privlačen način in zelo veliko otrok, po nekaterih podatkih celo 40 odstotkov, jim nasede (Nearly 40 Percent of U.S. Gen Zs, 30 Percent of Young Christians Identify as LGBTQ, Poll Shows (newsweek.com)). Kaj pomeni za otroke, ki jim na ta način zmešajo glavo, in za celotne družine, si najbolje predstavljajte, da vaš otrok ali pa vnuk pride enkrat domov in reče, da je ugotovil, da ni takega spola, kot ga vi silite. Potem se pa brez soglasja staršev začnejo obravnave pri terapevtih, hormonske terapije ter trajne in nepovratne kirurške operacije za spremembo spola … Ogromno trpljenja, občutka nemoči in obupa. Namesto da bi otrok živel veselo in ustvarjalno otroštvo, se ukvarja on in vsa družina več let samo še s tem. Obstajajo primeri, ko človek ne čuti s spolom, ki mu biološko pripada, približno 1 na 10.000. Ampak te primere je treba obravnavati posebej, ne pa v vseh otrocih zbujati dvom, katerega spola in spolne usmerjenosti so, in to od vrtca in osnovne šole naprej.

DEMOKRACIJA: Očitno so ena glavnih tarč organizacij LGBT otroci v šolah in vrtcih. Kaj naj naredijo učitelji, ki se nočejo podrejati ideologiji LGBTQIA+?

Primc: Društvo katoliških pedagogov je pred dnevi objavilo zelo tehtno izjavo (Kolumna: DKPS), v kateri opozarjajo na problematičnost uvajanja ideologije LGBTQIA+ v šole in še posebej etične dileme učiteljic, ki bodo prisiljene učiti te vsebine, ki so, kot pravijo, v nasprotju »s temeljnimi zakonitostmi narave, bioloških danosti, človekovega dostojanstva in etične drže posameznika«. Tukaj ne bo druge, kot da se bodo tudi učitelji organizirali in uprli. Tudi tukaj so močni zgledi iz tujine in se lahko uporabijo dobre prakse.

DEMOKRACIJA: Odločitev ustavnega sodišča glede ukinitve zakonske zveze žene in moža ter možnosti posvojitve otrok v istospolne skupnosti so obžalovali tudi v Katoliški cerkvi …

Primc: Ukinitev zakonske zveze žene in moža, pravna ukinitev pomena ženskega in moškega spola, je v nasprotju s Svetim pismom in učenjem Katoliške cerkve. Če vzamemo samo četrto Božjo zapoved: »Spoštuj očeta in mater, da boš dolgo živel in ti bo dobro na zemlji.« LGBT-jevci pa si na vse pretege prizadevajo, da otrok ne bi imel mame ali očeta. Kako boš spoštoval nekoga, ki ga po LGBT-jevsko sploh ne smeš imeti? Cerkev uči spoštovanje do mame in očeta, LGBT-jevci pa, da otrok mame in očeta sploh ne potrebuje. Sveto pismo tudi uči, da je Bog ustvaril žensko in moškega. Ne uči, da je 100 in več spolov, kot trdijo LGBT-jevci. Se pravi, gre res za velike razlike v pogledih, zato je razumljivo, da se je Katoliška cerkev jasno opredelila.

DEMOKRACIJA: Kaj sledi sporni odločitvi ustavnega sodišča? Se boste v Gibanju »Za otroke gre!« vdali?

Primc: Niti približno! Tukaj smo si za vzor vzeli Winstona Churchilla, ki je rekel: Mi se ne bomo nikoli vdali! Gre za naše otroke in tukaj smo mame in očetje zaščitniški do konca. V vojni proti mamam in očetom LGBT-jevci ne morejo zmagati. Lahko zgoljufajo kakšno bitko. Materinska in očetovska ljubezen je namreč največja sila tega sveta, mame in očetje pa smo za zaščito otrok pripravljeni narediti vse. Tukaj ni razlik med levimi in desnimi mamami in očeti.

DEMOKRACIJA: Verjetno ste seznanjeni, da se v tišini pripravlja tudi zakon o pomoči pri samomoru in evtanaziji. Kakšno je vaše stališče glede te zares občutljive tematike? Se bojite, da bi zdravniki postali rablji?

Primc: Medicinska zastrupitev bolnih in ostarelih je način, s katerim želijo levičarske stranke prihraniti denar za zdravstveno in pokojninsko blagajno. Ljudi, ki potrebujejo zdravljenje in oskrbo, hočejo poslati v smrt in se s tem izogniti nadaljnjim stroškom. Za to gre pri tem ideološkem projektu. To je levičarska pokojninska in zdravstvena reforma. Seveda hočejo to grozljivo resnico zapakirati, da ne bi bilo videti tako, kot v resnici je. Zdravniki so zelo proti, tako da računam, da bodo s svojim vplivom v družbi preprečili sprejetje te zakonodaje. To je še en primer, kjer so slovenski radikalni levičarji na liniji z nacifašisti. Kot veste, so nacisti v Nemčiji imeli poseben program za medicinsko zastrupljanje bolnikov.

DEMOKRACIJA: Nedavna sodba ameriškega vrhovnega sodišča, ki razveljavlja precedenčni primer Roe vs Wade, je tudi pri nas znova odprla vprašanje splava. Vi ste znani borec za pravice nerojenih otrok. Eden redkih, ki si v politiki upa odkrito govoriti o tej temi. Je splav res zagotovljen z Ustavo RS?

Primc: Naj vas malo dopolnim. Jaz sem borec za pravice nerojenih otrok ter mater in očetov v stiskah. Žrtve smrti nerojenega otroka so nerojeni otrok pa tudi njegova mama in oče. Po raziskavah vsaj 40 odstotkov žensk vse življenje obžaluje in trpi zaradi te odločitve. Veste, kaj mladi, ki pridejo na pohode za življenje, velikokrat povejo kot razlog? »Tukaj sem za mojega brata ali sestro, ki se ni mogel roditi,« ali pa za »Zaradi sošolk in sošolcev, ki jih zaradi splava ni v mojem razredu.« Ja, mladi zelo spoštujejo življenje. Zaman boste v Ustavi RS iskali besedo splav ali prepoved splava. V Sloveniji je z ustavo zagotovljeno svobodno odločanje staršev o rojstvu otrok, kar je seveda edino pravilno. Nihče nima staršem pravice vsiljevati, koliko otrok morajo ali pa ne smejo imeti. V Sloveniji je smrt nerojenega otroka po zakonu ena od metod uravnavanja rojstev, na isti ravni kot kondom. Prepričan sem, da se velika večina ljudi ne strinja, da sta splav in kondom isti nivo. Ljudje razumejo splav kot skrajni korak v zelo težkih življenjskih okoliščinah. Zakonodaja v tem smislu ne sledi pogledu ljudi. Prav tako gre za hudo diskriminacijo med nerojenimi otroki. Otroci, ki si jih mama želi, imajo že pred rojstvom status pacienta, otroci, ki si jih mama ne želi, pa nimajo priznanega tega statusa. To je v popolnem nasprotju z ustavo in dokumenti o človekovih pravicah, ki prepovedujejo diskriminacijo na podlagi osebne okoliščine. In tako se dogaja, da zdravniki v istih ordinacijah enim nerojenim otrokom pomagajo, enim pa vzamejo življenje.

DEMOKRACIJA: Zakaj aktualna vlada ukinja urad za demografijo?

Primc: Na uradu smo trdo delali. Sam sem prišel marca. Takrat smo bili direktor, študentka in jaz. V kratkem času smo pripravili vizijo, celostno podobo, razdelali delovna področja in progam dela ter začeli sodelovanje z mnogimi občinami, civilnodružbenimi organizacijami in državnimi organi. V sodelovanju z vlado in ministrstvi smo na strokovni ravni dosegli, da se bodo morali vsi predpisi in gradiva, ki gredo skozi vlado, preučiti tudi z vidika vpliva na demografske kazalnike. Upam, da bo ta vlada vsaj to ohranila. Pripravljali smo se na ustanovitev demografskega sveta Slovenije, v katerem bi strokovnjaki in predstavniki civilnodružbenih organizacij predlagali in usklajevali demografske rešitve. Pripravili smo več kot 50 ukrepov za pomoč družinam, zaradi katerih bo odločitev za otroka oz. več otrok lažja. Začeli smo pripravljati prvo demografsko strategijo Slovenije. Pripravili smo že tudi projekte za evropska sredstva in jih nekaj že pridobili. Načrtovali in že precej pripravili smo prvi demografski dan. Itn. Ko pogledam nazaj, neverjetno kakšno delo smo opravili v kratkem času! Sedaj nas je na uradu 11. Čudovita ekipa. Odlično strokovno podkovana. Pravijo, da rad za demografijo ukinjajo, ker Slovenija ne potrebuje urada »za spodbujanje konservativne politike rodnosti ter tradicionalnih vrednot očetovstva in materinstva«. Trdijo tudi, da »ključni problem ni v premajhnem številu otrok«. Biti proti vrednotam materinstva in očetovstva je popolna norost. Materinstvo in očetovstvo nista tradicionalni vrednoti, ampak univerzalni vrednoti vsakega naroda in družbe, ki hočeta preživeti. Materinstvo in očetovstvo sta tudi najlepši poslanstvi človeka. Da Slovenija nima problema z rojstvi, je pa skregano z vsemi demografskimi študijami in številkami, domačimi in tujimi. Resnica je, da v Sloveniji že več kot 40 let nimamo stopnje rodnosti, ki bi zagotavljala naravno obnavljanje prebivalstva. Da bo ideološka zagrizenost sedanje vlade še večja, je to argumentacijo podalo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ki naj bi bilo pristojno za demografijo. To je tako, kot bi bilo stališče zdravstvenega ministra, da bolezni ne obstajajo in zato ne potrebujemo ne bolnišnic, ne zdravil, ne zdravnikov. Bolno. Eden ključnih narodnih demografskih ukrepov je, da volivci stranko Levica čim prej pošljejo na smetišče politične zgodovine.

DEMOKRACIJA: Nekje ste zapisali, na Twittterju, če se ne motim, da se vam Luka Mesec hoče maščevati. Zakaj tako mislite?

Primc: Argumentov, utemeljenih na dejstvih in podatkih, za ukinitev urada Mesec nima, zato ne vidim drugega, kot da se hoče maščevati meni. Ampak v resnici bo s tem, ker bo za nekaj let ustavil razvoj demografskih ukrepov v Sloveniji, škodil slovenskemu narodu, bolnikom in upokojencem. Škoda je vsakega meseca, ko se na tem ne dela. Ampak zadeva je tako daleč zapeljana, da bo urad za demografijo kmalu spet zaživel, vendar takrat ne kot vladni urad, ampak kot ministrstvo z velikimi pooblastili. To spoznanje zori ne le na desnici, ampak tudi na zmernem oz. normalnem delu levice.

foto: Matic Štojs Lomovšek

DEMOKRACIJA: Kaj pa bo z zakonom o dolgotrajni oskrbi?

Primc: Zakon o dolgotrajni oskrbi razkriva dvoličnost in ideološko nasilje levičarskih strank v Sloveniji. Tega zakona leve stranke niso bile sposobne sprejeti 30 let. Ko ga je zadnja Janševa koalicija končno sprejela, pa ga blokirajo. Največje žrtve te leve politike so bolni in ostareli.

DEMOKACIJA: Kako bi ocenili dosedanje delo vlade? Kaj nam dajo vladajoči vedeti? Zakone namreč sprejemajo po nujnih postopkih, kot da smo v vojnem stanju …

Primc: Mislim, da tako čudaške in brutalne vlade še nismo imeli. To bo gotovo imelo posledice tudi v naslednjih mandatih, saj Golob za normalne dela stvari, ki včasih niso bile. Ruši nepisana gentlemanska pravila, ki zagotavljajo minimalno zaupanje in politično kontinuiteto. Čudim se, da na levici ni pametnih ljudi, ki bi se tega zavedali in ga ustavili. Če jih ne bodo sami, jih bomo morali državljanke in državljani. Z zmagami na letošnjih predsedniških, lokalnih volitvah in referendumih, s protesti na ulicah itn. Pomembno je, da se bralke in bralci Demokracije zavedajo, da vsak lahko kaj naredi za boljšo Slovenijo in je to tudi dolžan storiti. Bentiti in se jeziti nič ne pomaga. Treba se je dvigniti iz cone udobja.

DEMOKRACIJA: Verjetno tudi novela zakona o RTV Slovenija kaže na to, sploh če pogledamo način imenovanja programskega sveta … Se bo politika umaknila iz javne RTV, kot trdijo vladajoči?

Primc: To je samo pohlep sedanje vlade in levih strank po oblasti. Zanje je ideološko nevtralna državna televizija samo tista, ki jo zlorabljajo za manipuliranje s Slovenci in Slovenkami. Pomembno je, da se levičarska sprememba zakona na referendumu zavrne, saj je njen namen samo to, da bodo oni zmeraj tam lahko delali, kar bodo hoteli in uničevali Slovenijo, mi pa bomo to prisiljeni plačevati.

DEMOKRACIJA: Vrniva se nekoliko na referendumska vprašanja. So kvorumi dvorezen meč?

Primc: Kvorum za referendume je delanje norca iz ljudi, vsaj dokler niso uvedeni tudi za volitve. Na volitvah lahko ob enem udeležencu na volitvah stranka, ki je dobila en glas, odloča o vseh vprašanjih v državi, na referendumu pa ta en glas ne more odločiti niti o enem samem vprašanju. Poleg tega je kvorum nedemokratičen instrument, ker motivira stranke, medije in vplivne skupine, da zmanjšujejo udeležbo na referendumu in s tem dosežejo svoj cilj. Še ena od norosti v slovenski politiki, za katero je najbolj odgovoren Gregor Virant, ki je zakuhal velik del strukturnih problemov, s katerimi se danes srečuje Slovenija, in je eden največjih škodljivcev v moderni politični zgodovini.

DEMOKRACIJA: Kaj nas torej čaka jeseni? Kaj boste počeli vi?

Primc: Čakajo nas lokalne in predsedniške volitve ter več referendumov. Na vse se je treba dobro pripraviti in premagati levičarske stranke in politike. Če bodo levičarji sprejeli spremembe družinskega zakonika, s katerim bodo ukinili zakonsko zvezo žene in moža, uvedli posvojitve otrok v homoseksualna razmerja in dali podlago za učenje ideologije LGBTQIA+ v šole, bomo začeli zbirati podpise in izvajati aktivnosti za nov družinski referendum in že sedaj prosim bralke in bralce, da se množično odzovejo na predreferendumske aktivnosti. V stranki se intenzivno pripravljamo na lokalne volitve, tako da nas čaka zelo delavna jesen, ki se je veselim. Hkrati pa res upam, da se ljudje čez Golobovo vlado ne bodo samo pritoževali in jezili, ampak se bodo pridružili aktivnostim in bomo vsi dali svoj prispevek za boljšo in normalno Slovenijo.

DEMOKRACIJA: Glede na to, da ste na počitnicah na morju, upam, da se ne zdravite za covidom-19. Saj veste, zakaj sem sarkastična?

Primc: Ali lahko Golobu izstavim račun? Glede na to, kar je rekel, pričakujem, da bo še pred koncem poletja uvedel morje na recept in naši družini povrnil stroške.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine