21.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Hrvati zaradi nevihte in kalne vode včeraj prekinili iskalno akcijo za pogrešanim 48-letnim Slovencem Boštjanom Dolničarjem

Ekipe pomorske policije, luške kapitanije, potapljači in gasilci so ves petek v Vrsarju nadaljevali obsežno iskalno akcijo za pogrešanim 48-letnim slovenskim državljanom Boštjanom Dolničarjem, ki je v četrtek pozno popoldne padel z vodnega skuterja, medtem ko je z dvema otrokoma užival v poletnih vragolijah na morju. Hrvaški reševalci so bili primorani v petek akcijo večkrat prekiniti zaradi preveč kalnega morja, ob 16. uri pa jo dokončno odpovedati zaradi napovedane nevihte. Šlo je za zelo težko odločitev, saj svojci Dolničarja še vedno čakajo na potrditev, da je njihov partner in oče umrl, saj so skupaj dopustovali v kampu Valkanela, kamor je nesrečnik prihajal več kot deset let. Z ministrstva za morje, promet in infrastrukturo so sporočili, da se bo reševalna akcija v petek nadaljevala takoj, ko bo to dopuščalo vreme.

 

Kot smo poročali že v četrtek, se je v Vrsarju ponesrečil 48-letni bodibilder iz Ljubljane, ki naj z vodnim skuterjem ne bi vozil prehitro, potem pa je nenadoma padel v morje, zato so bili po pričevanju očividcev najprej prepričani, da je z glavo udaril v krmilo, a pozneje so se razširila ugibanja, da bi mu lahko odpovedalo tudi srce. No, dokler njegovega trupla ne bodo našli, je še nemogoče sklepati, kaj se je v resnici zgodilo, so sporočili z lokalne policijske postaje.

Boštjan Dolničar, vsaj tako gre sklepati glede na njegov profil na Facebooku, je bil poleg fitnesa in vodnih športov navdušen tudi nad hitrimi avtomobili. “Moja ljubezen, črn zunaj, rdeč znotraj in dovolj hiter. Pride njegov čas, ko sneg odide,” je denimo pripisal ob sliki z mercedesom sl63, ki jo je imel za prikazno sliko na svojem Facebook profilu. Bil pa je tudi velik navijač svojega sina, ki ga je še lani poleti spremljal na nogometni preizkus v zagrebško mladinsko Dinamovo šolo. “Moj sin,” je ponosno pripisal ob skupni fotografiji, ki jo je objavil na Instagram profilu.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine