30.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

Grozljivo: dijakinja posnela svoje izživljanje nad gospo v domu za starejše in posnetek objavila na spletu

Piše: Ž. K. (Nova24TV.si)

Po spletu je zaokrožil posnetek fizičnega obračunavanja dijakinje z onemoglo stanovalko socialnovarstvenega zavoda. Posnetek je nastal tako, da je objestna dijakinja sama posnela svoje skrajno neprimerno ravnanje s starejšo gospo in nato posnetek objavila na socialnem omrežju Tik Tok. Do zlorabe je prišlo na enem od socialnovarstvenih zavodov, v katerem je dotična dijakinja opravljala poletno delo. 

Na posnetku je tako videti, kako jo prime za nos in jo sprašuje “Kaj je?”, oskrbovanka pa na posnetku zakriči od bolečine. V nadaljevanju jo tudi vleče za lase, oskrbovanka pa vzklikne: “Pa dajte nehat!”

Tukaj pa še ni konec. Na drugem posnetku se znaša nad oskrbovancem, se ga neprimerno dotika, ta pa se je skuša, sicer neuspešno, obraniti.

Vir: Splet.

Zaradi pretresljivih posnetkov, ki jih je prejelo tudi ministrstvo za solidarno prihodnost je bila sklicana novinarska konferenca, na kateri je nastopil minister Simona Maljevac, ki je dogodek ostro obsodil.

Zavod, v katerem se je grozovito ravnanje s starejšimi odvijalo, je bil po zagotovilih ministrstva že obveščen. Identiteta objestne dijakinje javnosti zaenkrat še ni znana.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine