10.7 C
Ljubljana
torek, 20 aprila, 2021

(FOTO) Enej in Simon, v prometni nesreči tragično preminula najstnika, sta želela ob polnoči potegniti »zvonec želja« v gorjanski cerkvi

Najstnika, ki sta na silvestrovo, slabe pol ure pred polnočjo, v hudi prometni nesreči v naselju Gorjansko v občini Komen izgubila življenje, sta Enej Rener in Simon Birsa.

Po poročanju Slovenskih novic (TUKAJ) je bil Enej Rener član Pihalnega orkestra Komen, Simon je bil delavec v Livarni v Komnu. Skupaj še s tremi najstniki, ki so preživeli, so se na zadnjega leta dan namenili, da ob polnoči potegnejo zvonec v gorjanski cerkvi. Zvon namreč po izročilu izpolnjuje želje.  Namesto tega so imeli nesrečo nekaj metrov pred cerkvijo.

Enej Rener. (Slika: Facebook)

Poročali smo (TUKAJ), da je 18-letni voznik (Enej Rener) osebni avto pripeljal od Brestovice v Gorjansko, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, v drevoredu zapeljal v levo in trčil v drevo. V vozilu so bili še trije 18-letni fantje in en 17-letnik, vsi doma s Krasa, iz okoliških vasi. Simon Birsa, ki je bil potnik za voznikovim sedežem, je na kraju nesreče umrl takoj, Eneja Renerja so reševalci skušali oživljati, a zaman. Zdravnik je potrdil smrt ob 1.30 na novega leta dan.

(Slika: PGD Komen)

Po pisanju Slovenskih novic so bili drugi trije najstniki (17-letnik in 18-letnika Jure Fabjan in Tilen Okretić – Tilči) ob prihodu gasilcev in reševalcev že zunaj razbitin. Reševanje drugioh dveh iz razbitin je bilo težavno. V PGD Komen so zapisali: »Reševanje je bilo zelo težko in naporno. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen smo zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi.«

Enej Rener je igral tubo v Pihalnem orkestru Komen. (Slika: Facebook)

Ener Rener, ki naj bi bil odločen tubist, je bil dijak 3. letnika poklicne šole v Novi Gorici, vozniški izpit naj bi imel le teden dni. Svoj zadnji koncert je odigral 26. decembra.

Simon Birsa. (slika: Škandal24)

”Verjamem da glasbeniki smo angeli poslani na zemljo, da razveseljujemo ljudi. Sinoči sta se dva vrnila nazaj domov. Simon in Enej počivajta v miru,” se glasi zapis na facebooku pod katerim se prijatelji poslavljajo od nesrečnih mladeničev.

Zadnje novice

Sorodne vsebine