10 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

(EKSKLUZIVNO) Predsednik DS Alojz Kovšca eno za drugo ovrgel žaljive in neresnične navedbe Mladine ter napovedal vročo jesen, ki bo pokazala, kdo krši ustavo in kdo ne!

Skrajno leva Mladina si je za novo tarčo izbrala predsednika Državnega sveta RS Alojza Kovšco. Avtor članka Jure Trampuš mu med drugim podtika nacionalizem, nepoznavanje ustave, kot problematične pa med drugim izpostavi odzive Kovšce na provokacije Večerove kolumnistke Svetlane Slapšak, njegova gostovanja na Nova24TV in kritičnost do delovanja in financiranja nevladnih organizacij. V članku se tako znajdejo številne neresnice, zavajanja in vrednostne sodbe, vse z namenom prepričevanja bralcev v veljavnost uvodne teze, da Kovšca ni dober predsednik državnega sveta, institucije, za katero pred njegovim nastopom mandata marsikdo sploh še ni slišal. Kako nemarna je Mladina pri izvajanju propagande, dokazuje tudi dejstvo, da se je v članku znašla kar fotografija predsednika GZS Boštjana Gorjupa, pri čemer se lahko vprašamo, ali je Trampuš sploh vedel, o kom je pisal. Zdaj se je v zvezi s tem člankom za Nova24TV odzval tudi Kovšca, ki je eno za drugo ovrgel žaljive navedbe Mladine. Izrazil je mnenje, da bo vroča jesen pokazala, kdo krši ustavo in kdo ne, članek pa je opisal kot uvod v obračunavanje z njim.

V reviji Mladina, glasilu skrajne Levice, so si za tokratno tarčo svojega napada izbrali predsednika državnega sveta Alojza Kovšco, ki ga avtor članka Jure Trampuš v naslovu opiše kot novo zvezdo desnice: “Alojz Kovšca je lahko vse, lahko je izobražen obramboslovec, spreten urar, priden obrtnik, vnet pisec sporočil na Twitterju, le dober predsednik državnega sveta ni.” Za odziv na omenjene navedbe smo prosili tudi Kovšco, ki jih je komentiral takole: “Kakor za koga, nekateri me imajo za dobrega, drugi me imajo za slabega predsednika državnega sveta. Trudim se za to, da bi državni svet opravljal svojo družbeno vlogo tako, kot jo mora: neodvisno, pluralno, demokratično. Vse svetnike obravnavam enako, vsa družbena vprašanja, ne glede na to, ali prihajajo z leve ali z desne, obravnavam enako.” Kot ključne uspehe državnega sveta pod njegovim vodstvom šteje to, da je državni svet postal prepoznaven, saj delajo na podobi vseh svetnikov in ne le predsednika. Kot drugo se po njegovih besedah na državni svet vse bolj obrača civilna družba s svojimi težavami. Tako so se nanje obrnili izbrisani imetniki podrejenih obveznic, posojilojemalci posojil v švicarskih frankih, državni svet se je prav tako veliko ukvarjal s šolstvom, z drugim tirom, s pitno vodo, z varnostjo v cestnem prometu, predložili pa so tudi na primer novelo zakona, ki bi študentom invalidom omogočil brezplačen prevoz do fakultet. “Izpostavljamo vprašanja, ki ostajajo prezrta ali pa so namerno pometena pod preprogo,” poudari Kovšca.

Obiski Kovšce v tujini doživljajo odmeve, domači mediji o njih ne poročajo
Godi mu pozornost, “rad se suče po diplomatskem parketu, rad nastopa, rad je politično aktiven, noče, da bi bil državni svet slepo črevo slovenske demokracije”, nadaljuje Trampuš in slednje oceni kot dobro. A Kovšca po Trampuševem mnenju naj ne bi razumel vloge državnega sveta. Ta mu odgovarja: “Najprej so me podcenjevali na družbenih omrežjih, češ da prihaja naturščik brez potrebnih znanj, glede na moje uspešno delo s tujimi veleposlaniki in na število uradnih obiskov, na katere sem bil povabljen, in odmeve, ki jih ti obiski doživljajo v tujini, v Sloveniji pa sploh ne, bi človek rekel, da tako slab, kot mi očitajo, pa gotovo nisem.” Po njegovih besedah bi lahko bilo za nasprotnike moteče prav to, da se je izkazal pri svojem delu tako na notranjepolitičnem kot tudi na zunanjepolitičnem področju. “Menim, da je največja težava, ki jo v meni vidijo, ta, da si ne pustim sugerirati, kdaj, kje in kako bom kaj počel, mislim pa, da je prav to ključna kvaliteta predsednika državnega sveta,” doda. Glede pozornosti, ki naj bi mu godila, Kovšca sprašuje Trampuša, kateri politik v Sloveniji se glede na rang pojavlja najmanj v mainstream medijih: “Iz tega sklepati, da mi medijska pojavnost veliko pomeni, če me na televiziji praktično ni, v Delu, kjer so enkrat samkrat napisali nekaj v zvezi z mojo izvolitvijo, me tudi ni. Pojavljam se le v zadnjem času. in to z negativno konotacijo.” Neprofesionalnost in nemarnost Mladine se odražata še v enem bizarnem spodrsljaju; v članku se je namreč pojavila kar fotografija predsednika Gospodarske zbornice Slovenije Boštjana Gorjupa, pod katero pa je zapisano ime Kovšce.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine