0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

(EKSKLUZIVNO) Izpoved žvižgača o Golobovih podkupninah in poslih Gen-I na Balkanu!

Piše: Andrej Žitnik (Nova24tv.si)

Boris Tomašič bo danes v oddaji Kdo vam laže ekskluzivno gostil žvižgača iz Bosne in Hercegovine, ki je potrdil 15-odstotno podkupnino Robertu Golobu, ko je ta vodil Gen-I. 

Gre za sporne posle iz leta 2009, to pa je razkril javnosti predvajan posnetek – na katerem se Nihad Spahalić, človek Roberta Goloba, pogovarja s Safetom Oručevićem, nekdanjim poslancem in županom Mostarja, in sicer o provizijah in lastniških deležih pri poslu gradnje dveh hidroelektrarn na Neretvi.

Afera, ki so jo v Bosni poimenovali energetska mafija, je bila tam ena odmevnejših afer, v Sloveniji pa ni požela večjega zanimanja, prvi pa jo je objavil Planet TV. Spahalić je kljub propadu posla prodal svoj delež tik pred zatonom Istrabenzu za neverjetnih 15 milijonov evrov.

Na posnetku se Spahalić in Oručević pogovarjata se o deležu, ki bi ga v celotnem poslu moral ohraniti slovenski partner – Robert Golob. Eden izmed žvižgačev bo zakrit gostoval v oddaji Kdo vam laže pri Borisu Tomašiču. Ne zamudite današnje oddaje ob 20.10.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine