15.3 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Dobro si jih zapomnite! Ti poslanci leve koalicije, ki imajo polna usta socialne države, so zavrnili ustanovitev pokojninskega sklada in prikrajšali na tisoče upokojencev!

Predlog slovenskega demografskega sklada, ki bi s prenosom vsega državnega premoženja omogočil trajnosten vir pokojnin za lepšo prihodnost upokojencev, je po zaslugi leve večine končal svojo pot. Proti so glasovali celo v “upokojenski” stranki DeSUS, kjer so svojo politično bazo pustili povsem na cedilu.

 

Poslanci leve večine so z 49 glasovi proti zavrnili zakonski predlog SDS, ki je predvideval, da bi se v sklad preneslo celotno državno premoženje, večino prihodkov od tega premoženja pa bi namenili za pokojnine.

Proti so tako glasovali vsi poslanci strank leve koalicije – LMŠ, SD, DeSUS, SMC, Levice in SAB – ki imajo sicer polna usta besed o socialni empatiji, ko pa pride do glasovanja, ko bi dejansko lahko dokazali, da mislijo resno, pa se vedno znova izkaže, da so le podaljški tranzicijskih elit, ki skrbijo za polne žepe svojih političnih botrov.

Lista glasovanja, kjer se jasno vidi, kdo je glasoval proti predlogu.

Spomnimo, da je ravno včeraj v državnem svetu potekala temeljita razprava o uvedbi pokojninskega sklada, katerega so se udeležili Branko Šumenjak, predsednik KSS SDS, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez SušnikAndrej Šircelj, poslanec v DZ RS, evropska poslanka Romana Tomc ter predsednik SDS Janez Janša. Pri tem so si bili vsi enotni, da je pokojninski sklad še kako potreben.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine