0.9 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Pripravite se na vojno: če bodo belci začeli odgovarjati na nasilje migrantov, ker bodo vlade izgubile nadzor, bodo mesta postala bojišča

Vidni član belgijske desne stranke Vlaams Belang, Filip Dewinter, pravi, da se v Evropi kuha državljanska vojna. »Linčanja, nasilje in vandalizem, urbana gverila, to ne obeta nič dobrega,« je Dewinter objavil na twitterju.

Na svoj tvit je dodal posnetek belega moškega, ki ga je napadlo več migrantov. »Mislim, da bodo napetosti le naraščale,« je Dewinter dejal v pogovoru za belgijski novičarski portal Sceptr. »To, kar vidimo, je neke vrste etnično dno družbe, ljudje, ki niso bili pravilno vzgajani in ki ne poznajo drugega kot razgrajanje, nasilje in vandalizem«.

Dewinter je še dejal, da »smo dosegli predrevolucijsko stanje, v katerem se ljudje ločujejo od družbe in se zbirajo v tolpah, ki iščejo motivacijo v radikalnem islamu«.

Po mnenju Dewinterja je za vsemi tem napadi določen namen. Napadi na policijo so napadi na avtoriteto države, medtem ko so napadi na trgovine napadi na belo kulturo, poroča Voice of Europe .

»Ta oblika nasilja lahko vodi v državljansko vojno, če bo vlada izgubila nadzor in če se bodo belci uprli,« pravi Dewinter in dodaja, da so takšne razmere bližje, kot si mislimo. Izbruh se lahko zgodi zelo hitro in velika mesta bodo postala bojišča.

Dewinter tudi pravi, da so celotne soseske po velikih mestih že izven nadzora vlad in policije, saj so jih prevzele islamistične strukture.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine