10.5 C
Ljubljana
torek, 21 septembra, 2021

Burne reakcije na twitterju na Kučanovo proslavo 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matično domovino: Če bi to tvorilo narodno zavest, bi leta 1919 Prekmurje pripadlo marsikomu drugemu!

Če bi izključno to, kar nam je prikazal Kučanov organizacijski odbor na proslavi ob 100-letnici priključitve Prekmurja tvorilo narodno zavest, bi 1919 Prekmurje pripadlo marsikomu drugemu kot Sloveniji,” se je glasil eden izmed tvitov, ki poudarja vsebinsko praznost in cenzuro uradne proslave. “Marjan Šarec komaj prebral enega od najbolj politično izključujočih in za narod razdvajajočih govorov. Državno proslavo pa je tako zamenjal za agitatorski nastop na političnem shodu slovenske levice,” pa Šarčev govor ocenjuje odvetnik iz zamejstva Damijan Terpin.

 

V soboto smo praznovali 100-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, dan pa sta obeležili dve proslavi v Beltincih. Prva je bila na sporedu slovesna sveta maša, ki jo je v živo prenašala Nova24TV, nato pa je sledila še uradna državna proslava, ki jo je levica z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom ugrabila za poveličevanje komunizma. Ta je med javnostjo na Twitterju naletela na številne kritike.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine