7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Brezsramno pokvarjeni lezbijki: do otroka prišli s pomočjo darovalca sperme, sedaj od njega zahtevata plačevanje preživnine! Zdaj je jasno, da si lezbijke ne želijo otrok, ampak jim gre le za denar!

Zgodb o tem, kako prikrajšani so homoseksualci, trans-seksualci in lezbijke, ker po naravni poti ne morejo priti do otrok, je nešteto, seveda vse z namenom pritiska na države, da jim po pravni poti omogočijo posvojitev otrok ali umetno oploditev. Takih zgodb je tudi v Sloveniji precej in ni redko, da skušajo zagovorniki posvojitev otrok s strani istospolnih parov manipulirati s čustvi.

 

Britanski Telegraph pa poroča o totalno bizarnem primeru, pri katerem je negativno vlogo odigralo tudi ameriško sodstvo. 47-letni William Marotta je bil namreč pred petimi leti darovalec sperme za lezbični par v ameriški zvezni državi Kansas. Jennifer Schreiner in Angela Bauer sta namreč omenjenega moškega našli preko oglasa na internetu, seveda pa je šlo darovanje mimo medicinskega nadzora. Vsi trije pa so podpisali pogodbo, ki je darovalca sperme razbremenjevala vsakršne finančne odgovornosti za otroka. Gre sicer za deklico, ki je sedaj stara štiri leta.

Seveda je bilo »vse v redu« do tedaj, ko je omenjeni par zašel v finančne težave in je bil prisiljen iskati socialno pomoč od države. Zato se je država Kansas obrnila na sodišče, slednje pa je razsodilo, da je Marotta zakoniti oče hčerke in je zanjo dolžan plačevati preživnino. Ne glede na pogodbo, preko katere je bil prost vsake finančne obveznosti, je sodišče odločilo, da se za zakonitega darovalca sperme lahko šteje samo tisti, ki je to storil pod medicinskim nadzorom. Po razsodbi sodišča pa kljub sporazumni pogodbi oče otroka ne more biti razrešen odgovornosti, ki jih ima kot oče.

Kot je sporočil odvetnik Williama Marotte, se bo slednji na sodbo pritožil, saj je želel zgolj pomagati lezbičnemu paru. A slednjemu očitno še najbolj diši denar.

Zadnje novice

Sorodne vsebine