17 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Bo agresivni Anis Ličina zmogel opravičilo Davorinu Kopšetu za grob napad? V primeru, da bo prišlo do tožbe in obsodbe, bo odškodnino nakazal na račun stranke SDS!

Kljub temu, da nekateri zagovarjajo stališče, kako naj bi bili petkovi protestniki miroljubni, je po njihovih objavah očitno, da sovražnost kar seva iz njih. To se je izkazalo v primeru obtoženega člana kriminalne združbe Anisa Ličine, ki je nekdanjemu kandidatu na evropskih volitvah Davorinu Kopšetu, ki je kandidiral na listi SDS, brez sramu ozmerjal z naslednjimi besedami: “Svinja Stara sdsovska, upam da te pobere virus, govno eno, da več ne boš glasoval iz groba, gnoj.” Kopše je podal zahtevo za preklic izjave, v primeru, da pa te ne bo prejel, se bo odločil za tožbo. Ob tem pa napovedal, da bo morebitno odškodnino nakazal največji parlamentarni stranki SDS.

Anis Ličina je konec januarja zaslovel kot član slovite kriminalne mreže, ki je preprodajala ogromne količine kokaina, heroina, amfetaminov in nelegalnega orožja. Ličina pa ni le obtoženi kriminalec, ampak tudi spolitiziran hujskač.

Ker je grob napad Ličine presegel vse meje dobrega okusa, je Odvetniška družba Matoz po pooblastilu Kopšeta pozvala Ličino, naj nemudoma prekliče izjavo, s katero je nedopustno kršil pravice do varstva ugleda in dobrega imena. Ustava RS namreč v 35. členu zagotavlja nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, varstvo njegove zasebnosti in osebnostih pravic. Ustaljeno stališče Ustavnega sodišča je, da med človekove pravice, ki so kot osebnostne pravice varovane  s to ustavno določno, spada tudi pravica posameznika do varstva časti in dobrega imena oziroma ugleda. Ugled in dobro ime sta osebnostni pravici in sta varovani v 179. členu Obligacijskega zakonika, ki določa pravico do denarne odškodnine zaradi razžalitve dobrega imena in časti.

Opravičilo bo moralo biti pisno
Odvetniška družba Matoz od Ličine zahteva, naj nemudoma preneha s kršitvami osebnostnih pravic njihove stranke. Za zapisano izjavo so  zahtevali pisno opravičilo. Ličina mora osebno opravičilo napisati in poslati ali Kopšetu ali odvetniški družbo v roku treh dni. V primeru, če preklic ne bo prejet, bo vložena tožba. Kopše je že napovedal, da bo morebitno odškodnino, v primeru če bo prišlo do tožbe, nakazal stranki. “Glejte, če bi radi z odškodninami financirali delovanje stranke SDS, je meni tudi prav,” je poudaril Kopše.

Kot lahko vidimo, si nekateri radikalni posamezniki dovolijo občutno preveč. To pa dokazuje tudi izražanje groženj s smrtjo predsedniku vlade Janezu Janši. Zanimivo pa je, kako zagovorniki človekovih pravic ne skočijo v zrak, ko prihaja do tako sovražnega obnašanja. Očitno je, da so ventili drugačni. Če gre za nekoga, ki levi politični sferi ni po volji, si zatiskajo oči, če pa bi bil kdo izmed njihovih, bi nemudoma skočili v zrak in izjavo, ki jo je Ličina namenil Kopšetu označili za sovražni govor, ki je vreden vsakega obsojanja.

V primeru, da Ličina ne bo zmogel opravičila, bo ta lahko ta v primeru tožbe, morebitno odškodnino namenil Kopšetu. Glede na to, da je Ličina proti vladi, ga verjetno ne bi veselilo, če bi videl, da gre njegov denar za delovanje stranke SDS. Kako se bo odločil je njegova stvar.

Hana Murn/Nova24TV

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine