15.2 C
Ljubljana
petek, 17 septembra, 2021

Bizarnost se stopnjuje: RTV Slovenija v oglasu moti omemba intervjuja s poslancem ter kandidatko za poslanko

Prejšnji teden smo že pisali o tem, da je RTV Slovenija zavrnila objavo oglasa za novo Demokracijo in sicer z izgovorom, da gre za politično propagando.

 

Na naše vprašanje, kaj natančno je spornega, so sporočili, da je neprimerno »omenjanje poslanca ali kandidata za poslanca z imenom in priimkom«. »Smo v času volilne kampanje in vsako tako omenjanje v oglasu se bo štelo za politično propagando,« so pojasnili.

Ergo: po dikciji RTV Slovenija je vsako omenjanje katerega koli poslanca ali pa kandidata že samo po sebi politična propaganda, ker smo pač v predvolilnem času. Res zanimivo – če bi bila nacionalna RTV načelna, bi morala potem cenzurirati vsa svoja poročila, kjer se z imeni in priimki omenjajo poslanci ali pa kandidati za poslance. V tem primeru sta bila v oglasu pač omenjena Lucija Ušaj Šikovec ter Jože Tanko.

Sicer pa, tednik Demokracija je politični tednik in tega ne skriva. Zakaj bi torej morali v predvolilnem času opustiti intervjuje s politiki ali pa cenzurirati njihova imena v oglasnih sporočilih? Skratka, logika nacionalne RTV je očitno na psu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine