2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

(AKTUALNO) Nekdanji prvi mož policije Lindav s tožbo in zahtevo za začasno odredbo nad aktualnega generalnega direktorja Policije Jušića

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv.si)

Na nedavnem razpisu neizbrani kandidat za prvega moža policije Boštjan Lindav je v ponedeljek podal tožbo na upravno sodišče. Z njo izpodbija postopek izbire, na podlagi katerega je bil za generalnega direktorja izbran Senad Jušić. Kot je ob tem potrdil njegov pravni zastopnik, je bila vložena tudi zahteva za začasno odredbo. 

S tožbo, ki jo je nekdanji prvi mož policije Boštjan Lindav vložil na upravno sodišče, skuša dokazati, da postopek imenovanja Senada Jušića ni bil skladen s predpisi oziroma da izbira novega generalnega direktorja ni skladna s pogoji za dotično funkcijo. Odvetnik Lindava Gregor Verbajs“Zaenkrat sva se odločila, da ne bova dodatno komentirala postopka in vsebine tožbe, pač pa bova počakala, da sodišče odloči, saj ne želiva kakor koli vplivati na postopek. Lahko pa potrdim, da smo predlagali tudi začasno odredbo za zadržanje odločitve o imenovanju direktorja.” Pravni zastopnik nekdanjega prvega moža policije odločitev sicer pričakuje v dveh ali treh tednih, poroča 24ur.

Lindav je tožbo sicer napovedal že pred dokončno izbiro v primeru, da bi bil na funkcijo imenovan Jušić, kar se je kasneje tudi zgodilo. Nekdanji prvi mož policije Jušiću namreč očita manjko delovnih izkušenj na vodstvenih položajih. Od kandidata za generalnega direktorja se namreč zahteva vsaj 15 let delovnih izkušenj v policiji in vsaj osem let na vodstvenih pozicijah v javnem sektorju. Jusić je kot vodstvene izkušnje izpostavil delo na poziciji pomočnika komandirja na Policijski postaji Koper in pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Koper. Na ministrstvu za notranje zadeve so sicer prepričani, da je Jušić zadostil vsem pogojem za svojo novo funkcijo v policiji. Natečajna komisija pa je tako Lindava kot Jušića ocenila kot primerna kandidata za mesto policijskega generalnega direktorja.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine