15 C
Ljubljana
sobota, 2 decembra, 2023

(AKTUALNO) Levica in Rusija na strani palestinskega terorizma

Piše: A. G. (Nova24tv.si)

“Stopnjevanje konflikta med Palestino in Izraelom ne bo prineslo rešitve spora med državama, ki traja vse od leta 1967 … Svetovni voditelji morajo čim prej reagirati in zastaviti svoje ime za prekinitev ognja in začetek novih mirovnih pogajanj. Edini način, ki bo to pot začel, je priznanje Palestine,” je ob brutalnem napadu na Izrael zapisal poslanec Levice Matej V. Vatovec. Izjava je zelo podobna izjavi ruskega minister za zunanje zadeve Sergeja Lavrova, ki je dejal: “Pozivamo k takojšnji prekinitvi ognja in mirovnemu načrtu, ki temelji na ustanovitvi neodvisne palestinske države v mejah iz leta 1967 z vzhodnim Jeruzalemom kot njenim glavnim mestom.”

Ob tem napisu, ki opravičuje brutalno mučenje, umore, posilstva in ugrabitve civilistov si je Matej V. Vatovec ob svoje ime na družbenem omrežju X pripel še palestinsko zastavo.

V vladi Roberta Goloba ne le, da imamo podpornike teroristične države Rusije, ampak tudi podpornike teroristične skupine Hamas, ki nad Izraelci dobesedno izvaja novi holokavst.

Vatovec je Izrael obsodil, da izvaja apartheid. “V Levici smo vsa ta leta vztrajno opozarjali na razsežnost izraelske okupacije, apartheid nad Palestinci v njihovi domovini ter ostale kršitve Ženevskih konvencij in resolucij ZN. Vedno smo bili na stališču, da mora biti vsaka okupacija obsojena, vsak zločin pa preprečen. Tudi danes ob napadih palestinskih milic na Izrael obsojamo uporabo orožja, ki je uperjeno zoper civilno prebivalstvo. Obenem pa opozarjamo, da nobena vojna ne bo prinesla rešitve, ampak bo samo poglobila konflikt, katerega posledica bo še več mrtvih in razdejanje za oboje,” je zapisal.

 

“Svetovni voditelji morajo čim prej reagirati in zastaviti svoje ime za prekinitev ognja in začetek novih mirovnih pogajanj. Edini način, ki bo to pot začel, je priznanje Palestine – dolg, ki ga ima tudi Slovenija predvsem v luči svoje zgodovine,” meni Vatovec in tako deli svoje mnenje z ruskim ministrom Lavrovom.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine