5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

2020 Slovenija s Titom naprej v nove zmage – Sramotno “voščilo” na RTV Slovenija s silvestrskim praznovanjem Josipa Broza Tita iz leta 1972

Srečno novo leto 1972, je zaželela slovenski nacionalni medij RTV SLO. Zabava ob praznovanju novega leta je v uredništvu nacionalnega medija pustila posledice, saj so delili videoposnetek jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tito, kako je praznoval novo leto v ljubljanski tovarni Dekorativa leta 1972. Socialna omrežja so zopet eksplodirala od nezadovoljstva in jeze, saj se v letu 2020 enostavno ne spodobi, da nacionalni medij deli romantične podobe diktatorja, ki je odgovoren na tisoče mrtvih zaradi krvave komunistične revolucije.

Na vidiku je nova novoletna afera. Po božični aferi “Vesel božič, umazane svinje” državnega sekretarja MIZŠ dr. Jerneja Štromajerja je novo afero zakuhal nacionalni RTV SLO, ki je delil posnetek slavljenja jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita iz leta 1972 v ljubljanski tovarni Dekorativa. “2020 Slovenija s Titom naprej v nove zmage. Sram naj vas bo RTV Slovenija!,” se je odzvala ena izmed uporabnic družbenih omrežij.

V preteklosti je slovensko javnost šokirala odkritje v Hudi jami, ko so našli posmrtne ostanke povojnih pobojev komunističnih oblast. “Pogosto mi pišejo levičarji zakaj se ukvarjam z žrtvami komunizma, ki jih ni bilo ali so za njih upravičene. Jaz nisem javna institucija, samo običajen tviter profil, pa jih motim. RTV se ukvarja z renesanso komunizma in to očitno dopuščamo in ni moteče. Quo Vadis Slo?,” se je oglasil uporabnik twitterja z imenom društvo Hudajama.

Nacionalna televizija pa je zopet nalašč ujezila in čustveno prizadela tisti del slovenskega prebivalstva, ki nima lepih spominov na nostalgično komunistično preteklost bivšega režima.

Najmočnejša politična figura bivšega režima, odgovorna za povojne poboje, kratenje človekovih pravic, zatiranje drugače mislečih se enostavno predstavlja na RTV SLO kot romantična figura “čudovitega” totalitarnega komunističnega sistema. “Dajte, tovarišija rdeča, napišite še, kaj sta delala sonci Revolucije Kim Il Sung ter Mao Zedong; Donava modrosti Nicolae Ceausescu, da o Izviru modrosti Enverju Hoxhi ne govorim!,” je odgovorne o spornih preteklih komunističnih diktatorjih spomnil eden izmed uporabnikov na socialnih omrežjih.

Josip Broz Tito druge besede kot luskuz ni poznal
Josip Broz Tito je v vlogi voditelja komunistične Jugoslavije drugega kot luksuza ni poznal. Znan je bil po svojem razkošnem voznem parku, ladji Galeb in luksuzni vili na Brionih. Pred kratkim pa se je razkril luksuz “delavskega” predsednika bivšega režima, ko je ležal na smrtni postelji v UKC Ljubljana.

Obstajalo je prepričanje, da je vsa dokumentacija v zvezi z maršalovim zdravljenjem pristala v Beogradu, a očitno temu le ni tako. Ta oziroma saj delček te, je namreč sameval v ljubljanskih podzemnih hodnikih.

Razkritje, da so v mesecu dni pojedli in spili oziroma plačali kar 100 kilogramov svinskega mesa, 90 kilogramov konzervirane šunke, 31 kilogramov baby beefa, 18 kilogramov budžole, več kot 15 kilogramov pršuta, 100 litrov vina, 91 steklenic viskija, 20 steklenic ruma in 11 steklenic vodke dokazuje, da Titu razmetavanje z denarjem ni bilo tuje.

Luka Perš/Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine