21 C
Ljubljana
četrtek, 19 septembra, 2024

Jelinčič: Fajonovo bi bilo potrebno poslati na psihiatrični pregled!

V sredini oddaji Tema dneva je bil dan po napadu v Strasbourgu gost poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je med drugim komentiral delo KNOVS, povedal pa je tudi, da bi bilo treba zloglasno levičarsko evroposlanko Tanjo Fajon, ki je med drugim tudi plačanka zlobnega židovskega milijarderja Georgea Sorosa, poslati na psihiatrijo.

V studiu se je prek Skypa oglasila tudi evropska poslanka Romana Tomc, ki je bila v času napada v stavbi Evropskega parlamenta, dogajanje pa je komentiral tudi strokovnjak za varnost Boštjan Perne.

Osumljenec za torkov teroristični napad je 29-letni Chérif Chekatt, ki je po pripovedovanju prič po napadu kričal “Alah Akbar”. Rojen je bil leta 1988 v Strasbourgu, policija pa ga še vedno išče. Francoski tožilec je pojasnil, da ga išče več kot 600 pripadnikov oboroženih sil, na terenu so bili pripadniki elitnih oboroženih sil, vojska in helikopterji. V Strasbourgu na vzhodu Francije je strelec na božičnem sejmu ubil najmanj tri osebe in ranil trinajst drugih, osem od teh jih je bilo v resnem stanju, pet pa lažje ranjenih.

Storilec je po napadu pobegnil s kraja zločina in ob tem kričal “Alah je velik!”. Francoski notranji minister Christophe Castaner je po napadu za medije povedal: “V Strasbourgu je napadalec ob osmih zvečer na treh mestih sejal strah in trepet. Ubil je tri osebe, še trinajst pa jih je ranil. Od teh se jih še šest bori za življenje.” Pripadniki varnostnih sil so takoj začeli iskati osumljenca, ki je pričel streljati malo pred osmo uro zvečer na eni od najbolj obljudenih strasbourških ulic, zaradi česar so mimoidoči panično začeli bežati ter si iskati zavetje.

 

Celoten članek je dostopen tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine