18.4 C
Ljubljana
sobota, 26 oktobra, 2024

“Mesija” Prebilič dobiva ekskluzivne termine v osrednjih medijih

Piše: Nova24tv.si

Neuspehi Golobove vlade, posledična nizka javnomnenjska podpora in vse intenzivnejše pojavljanje novih akterjev v medijih ne puščajo veliko dvoma. Tvorci tranzicijske levice pripravljajo nove obraze, stranke in koalicijske scenarije, ki bi omogočili nadaljevanje “enakega” z nekoliko drugačno barvo in okusom. Kot favorit tranzicije se zaenkrat izkazuje evropski poslanec in nekdanji župan Kočevja Vladimir Prebilič. 

Prebilič, ki sicer izhaja iz miljeja Socialnih demokratov, visokih političnih ambicij ni nikoli skrival. Naskok na mesto predsednika države mu ni uspel, je pa zato uspela, v sodelovanju z zeleno Vesno, kandidatura za evropskega poslanca. Kar pa še ne pomeni, da je izginil iz računic na državni ravni.

Pred kakim mescem smo poročali, da se je znašel v anketi dvorne anketarske hiše Ninamedia, kjer so volivce spraševali, kako naj v prihodnje poteka Prebiličeva kariera. “Kaj naj v bodoče počne Vladimir Prebilič? Ali naj ostane v EU parlamentu in zastopa slovenske interese, ali naj se vrne na domače politično prizorišče?” so spraševali udeležence ankete. Ista anketa ga je nato uvrstila v nabor politikov, potencialnih premierjev, na koncu pa so anketirane vprašali še, ali naj ustanovi svojo stranko ali se pridruži kateri od obstoječih.

Po kakšnem ključu se je Prebilič znašel v zadnji Tarči?
Da je del enačb na levici, pa kaže tudi njegovo vse pogostejše pojavljanje v medijih. Včeraj je denimo nastopil v Tarči, kjer je bilo ponovno govora o dogajanju v zvezi z jedrsko prihodnostjo Slovenije. Ključ, po katerem je bil izbran za sogovornika, ni povsem jasen, saj ne zastopa nobene od parlamentarnih strank, le sebe oz. protijedrsko nastrojeno in zunajparlamentarno Vesno.

Vir: X

Veliko zaslombo pa ima tudi na POP TV, kjer nastopa kot komentator s področja obramboslovja ali kot politik. Kot so poročali na 24ur, političnih ambicij ne skriva, meni pa, da bo trenutna koalicija zdržala do konca. Na 24ur je nastopil tudi kot komentator energetike.

Ob Prebiliču pa velja omeniti tudi Anžeta Logarja, ki je že precej pred pričakovanim izstopom iz SDS začel navezovati vezi s predstavniki trde Levice, denimo z Jernejem Pikalom, ki se je v preteklosti profiliral kot nasprotnik zasebnega šolstva, kot tudi, ponovno, s Prebiličem. Ta je šel celo tako daleč, da v primeru izvolitve ni izključil sodelovanja z Logarjevo stranko, ki jo je predsednik SDS označil kot “Projekt Virant 2”.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine