14.6 C
Ljubljana
petek, 25 oktobra, 2024

Na Dolenjskem sinoči brutalno: pijan napadel partnerko, jo poškodoval in razbijal inventar

Piše: Moja Dolenjska

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj obravnavali več primerov nasilja v družini. Dva v Trebnjem in okolici ter enega v Novem mestu.

V zasebnem prostoru v okolici Trebnjega je nekaj pred 20. uro pijan moški napadel partnerko, jo večkrat udaril in poškodoval, ob tem pa razbijal tudi inventar. Policisti so žensko zaščitili, partnerju pa prepovedali približevanje. Zoper nasilnega 50-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nasilja v družini.

V Trebnjem je 49-letni moški v navzočnosti otrok izvajal fizično in psihično nasilje nad partnerko. Policisti so mu izrekli prepoved približevanja, kar pomeni, da se ne sme približati žrtvi in otrokom, saj je nasilje izvajal v njihovi prisotnosti. Moškega bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

V Novem mestu pa se je nad partnerko psihično in fizično znašal 33-letni nasilnež. Izrekli so mu prepoved približevanja zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Zoper 33-letnika bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine