14.6 C
Ljubljana
petek, 25 oktobra, 2024

(PISMO BRALCA) Vlada se s Posočjem igra kot mačka z mišjo

Piše: Miran Mihelič, Bovec

Vse bolj se potrjuje, da se  oblast igra z občinami v Posočju, zlasti z bovško, kot mačka z mišjo. Zakaj to domnevam?

Pred leti smo takratni oblasti minirali HE Trnovo, HE Bača in še kaj tam okoli, HE Učja… Še prej pa zajezitev kar Čezsoče… Uh, za nas, takrat, nemogoče!

Pa danes, kaj imajo energetiki v rokavu? Karkoli že imajo, reči samo ja, da dobi občina neka drobiža in njeni prebivalci vseeno drago elektriko, to mora biti prav tako zgodovina! Nekaterih delov rek se preprosto ne more potopiti in pika.

O čem ter kje pa bi se dalo pogajati in za koliko? Bi država zgradila sodobno žičnico na Kanin v tem primeru? Bi zgradila posoškemu gospodarstvu predor Log-Rabelj, saj nas lahko reši le izvoz, ker domači kupci postajajo revni, podjetja bežijo, ker se dvigajo davki, do poslovnega okolja določena politika ni prijazna, če ne, do nekaterih, celo sovražna? Batagelj je postavil nekaj odličnih podjetij, sedaj ga hočejo uničiti. In kdo še bo ali je že na vrsti za njim?!

Bodo domači ali tuji podjetniki res vlagali v tako negotovo poslovno okolje, v leta in “iger na srečo” desetletja odlašanja z rešitvami? Bodo volivci to stanje spremenili? V Sloveniji, državi novih obrazov, in zaslepljenih državljanov, je riziko prevelik! Pa mladi? Pozdravljena domovina, moj preljubi rodni kraj!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine