12.6 C
Ljubljana
četrtek, 24 oktobra, 2024

Nov dan, novi “pompozni” izstopi iz SDS, vsi pa pišejo praktično ista sporočila o izstopu

Piše: G. B.

Če gre verjeti navedbam na omrežju X, bo Anže Logar pohitel z ustanovitvijo stranke. Očitno se mu bo pridružilo še nekaj  odpadnikov iz SDS.

Kot je znano, do izstopov ni prišlo hkrati. V različnih časovnih terminih sta izstopila poslanca Eva Irgl in Dejan Kaloh. Včeraj še ljubljanski mestni svetnik Igor Horvat, danes pa še en mestni svetnik Matjaž Vede.

Je pa Anže Logar že sporočil, da bo ustanovni kongres 16. novembra, stranka pa naj bi se imenovala Demokrati. Kar je zelo podobno Slovenski demokratski stranki. Ob tem naj spomnimo, da v Sloveniji že obstaja stranka Demokrati Slovenije. Nastala je kot odcepljena frakcija nekdanje Demokratske stranke, slednja pa je izšla iz Slovenske demokratične zveze. Ko se je Bavčarjeva Demokratska stranka leta 1994 pridružila liberalnim demokratom, so namreč trije poslanci (Tone Peršak, Danica Simšič, France Bučar) ustanovili novo stranko in poslansko skupino. Nato pa se ni več uvrstila v parlament.

Zanimivo pa je, da so si sporočila o izstopu, ki jih objavljajo, med seboj tako podobna, kot bi šlo za naročen copypaste:

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine