12 C
Ljubljana
četrtek, 24 oktobra, 2024

V novi Demokraciji preberite: Golob in njegove laži – mu je policija zadala smrtni udarec?

Piše: Gašper Blažič

Pretekli teden je bil za predsednika vlade Roberta Goloba čas velike prelomnice. Doletela ga je kazenska ovadba, ki je bila sicer spisana že pred skoraj dvema letoma. S svojo nervozo in z lažmi je samo potrdil svojo ranljivost, a kot kaže, ga botri še ne bodo izgnali iz politike. Navsezadnje so ga iz godlje rešili najožji sodelavci, ki so mu v kratkem času pripravili delovni obisk v ZDA in celo sestanek z odhajajočim ameriškim predsednikom.

Ironično je, da je bil ameriški predsednik Joe Biden gostitelj slovenskega premierja Goloba prav v tem času, a za najvplivnejšega slovenskega politika ta hip je bila to zanj rešilna bilka, potem ko se je sredi poletja tako rekoč pred celotno svetovno javnostjo pohvalil, kako je s svojimi zaslugami pomagal reševati ujetnike v Rusiji, s tem ko je Slovenija k Vladimirju Putinu v Moskvo poslala pred časom ruski vohunski par iz ljubljanskih Črnuč (o čemer smo veliko pisali pred nekaj meseci). Prav aretacija ruskih vohunov je bila dejansko tudi predmet številnih sumničenj, češ da so pristojne službe pod vplivom predsednika vlade in njegove stranke aretacijo vohunov preložile, da ne bi preveč ogrozili svojega slavja na t. i. trojnem referendumu konec novembra 2022. To je seveda le del številnih obtožb na račun Goloba, da se je politično vmešal v delo policije. Tega ga obtožuje Golobova nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar, ob njej pa tudi nekdanji direktor policije Boštjan Lindav.

Laži in obtoževanja

V začetku prejšnjega tedna, ko je v javnost pricurljala novica, da je premierja Goloba ovadila policija, je Golob v torek, 15. oktobra, že v jutranjih urah sklical tiskovno konferenco kar v avli državnega zbora, za njim pa so se postavili vsi poslanci njegove stranke. Golobova reakcija je bila nervozna in na trenutke prav srhljiva. Novinarjem je zatrjeval, češ da bo dokazal svojo pravičnost. In da je tudi Tatjana Bobnar nič drugega kot političarka. No, svoje so kasneje dodali še Golobov odvetnik Stojan Zdolšek, ki se je pred dobrimi petnajstimi leti proslavil kot eden od stebrov imperija Pivovarne Laško ob bitki za Delo, ter vodstvo poslanske skupine Gibanja Svoboda, a tokrat brez Boruta Sajovica, nepremičninskega magnata (uradno pa seveda »reveža«), ki je medtem že postal minister za obrambo.

Celoten članek si lahko preberete v novi številki Demokracije!

Tednik Demokracija – pravica vedeti več!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine