12.8 C
Ljubljana
torek, 22 oktobra, 2024

Golob za direktorja URI Soča nastavil politika Jakiča, nato pa ga brez sramu celo obiskal

Piše: Moja Dolenjska

Vlada Roberta Goloba je poskrbela za še eno izrazito politično kadrovanje v zdravstvo. Na mesto direktorja javnega zdravstvenega zavoda Univerzitetni rehabilitacijski inštitut (URI) Soča je imenovala Romana Jakiča. Človeka, ki je brez vsakršnih izkušenj v zdravstvu, poleg tega mu na sodišču skupaj z Zoranom Jankovićem sodijo zaradi korupcije.

Teren za imenovanje politika Jakiča na čelo omenjenega zdravstvenega zavoda je vlada Roberta Goloba pripravila že oktobra lani, ko je v svet zavoda imenovala šest novih članov sveta in tako v svetu prevzela večino. Novi člani sveta so se kmalu lotili direktorja Zvoneta Čadeža in ga aprila letos v klasični politični čistki razrešili. Sledil je razpis za novega direktorja, na katerem je svet v drugem poskusu za direktorja imenoval Jakiča, h kateremu je nato pričakovano soglasje dala še vlada.

Da gre za izrazito politično imenovanje, kaže to, da je Jakič, po izobrazbi pedagog in sociolog, brez dneva izkušenj v zdravstvu, da je tesen zaveznik Zorana Jankovića, častnega člana Golobovega Gibanja Svoboda in da ga je že v nekaj dneh po njegovem imenovanju v URI Soča obiskal Golob.

Jakiču skupaj z Jankovićem na sodišču tudi sodijo zaradi obtožb o korupciji v zadevi parkirišča v Stožicah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine