12 C
Ljubljana
petek, 11 oktobra, 2024

Zakaj se nad Logarjem navdušuje Mojca Šetinc Pašek?

Piše: Nova24tv.si

Logarjev odhod iz SDS je v slovenski javnosti požel raznovrstne odzive. V SDS so njegov izstop že dolgo pričakovali, v Svobodi so ga označili za “Janšev satelit”. Nad izstopom se je najbolj navduševala nekdanja svobodnjakinja Mojca Šetinc Pašek, ki celo ne izključuje sodelovanja z nekdanjim poslancem SDS. 

V izjavi, ki jo je podala za provladni Siol, ne izključuje, da bi se pridružila Logarjevi “prihodnji zgodbi” oz. skupini nepovezanih poslancev, ki se bo v prihodnje najverjetneje oblikovala.

O Logarjevem odhodu iz SDS je spregovorila tudi v svojem intervjuju za Preiskovalno.si, kjer mu je pripisala sposobnost preseganja delitev v slovenski politiki. Interesa pridružitve “Platformi sodelovanja” po lastnih besedah nima.

Njen razmeroma pozitiven odnos do nastajajočega političnega projekta bi bržčas lahko pripisali njunemu (zelo verjetnemu) sodelovanju še iz časa, ko je bil Logar poslanec SDS, Šetinc Paškova predsednica preiskovalne komisije, posvečene preiskovanju prav našega medija. Spomnimo, N1 je 10. marca lansko leto ujel Logarja v trenutku, ko naj bi ta stopil v dvorano državnega zbora, kjer je potekala seja dotične preiskovalne komisije. Bil naj bi “tajna priča” na zaslišanju. Glede navedb smo Logarju poslali novinarska vprašanja, a še do danes nismo prejeli odgovora. Več – TUKAJ.

Janša je v kasnejšem intervjuju za Demokracijo razkril, da so v stranki skušali izkoristiti pravico do vpogleda v dokumentacijo preiskovalne komisije, a so bili zavrnjeni. “Dejansko nekaj skrivajo, in to protizakonito. Ko gre za tajno pričanje, je treba vedeti, da tega ne določi komisija sama, ampak da se mora s tem strinjati tudi tisti, ki priča, oziroma se običajno tajna priča ponudi sama,” je povedal. Več – TUKAJ.

SD izstop pazljivo pozdravlja, svobodnjaki v ofenzivi, NSi pragmatično
Drugačni pa so bili odzivi pri Socialnih demokratih in pri Gibanju Svoboda. Še posebej bojevito so se odzvali slednji, ki so v nekdanjem poslancu SDS očitno začutili grožnjo. Se bojijo, da bo Logar zajemal predvsem pri razočaranih volivcih svobodnjakov?

Predsednik Socialnih demokratov Matjaž Han je Logarjevo odločitev previdno pozdravil. “Kot predsednik Socialnih demokratov v vsaki stranki vidim konkurenco, a tudi možnost, da znamo odgovoriti na resnične probleme v Sloveniji in svetu. Podpiram vsakega in vsako politično stranko, ki dela v dobro ljudi in zna odgovoriti na realno stanje v državi,” je povedal.

Zelo zanimiv je tudi odziv Janeza Ciglerja Kralja iz Nove Slovenije, ki so Logarjev izstop vključili v svojo politično narativo o preobrazbi desnice. V Novi Sloveniji namreč že nekaj časa ne skrivajo želje po primatu na desnem in desnosredinskem polu, to pa želijo doseči z odstranitvijo političnega tekmeca Janeza Janše, saj jim preboj z roba državnega zbora zaenkrat še ni uspel.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine