17.8 C
Ljubljana
torek, 8 oktobra, 2024

V Kerinovem Grmu streljanje, strelca že aretirali

Piše: C. R. 

Policisti PP Krško so včeraj okoli 20.30 prejeli več obvestil občanov, da so slišali streljanje na območju naselja Kerinov Grm.

Nemudoma so se odzvali, na kraj je bilo napotenih več patrulj. Zbrali so obvestila, opravili ogled in pregledali širše območje. Na travniku pri Kerinovem Grmu so našli in zasegli večje število tulcev, eno kroglo pa so zasegli na območju Hrastja pri Cerkljah.

Po prvih ugotovitvah naj bi osumljenec, ki je pred prihodom policistov pobegnil s kraja, streljal v zrak. Preverili so tudi morebitno ogrožanje helikopterja Slovenske vojske na območju Cerkelj ob Krki, vendar je bilo ugotovljeno, da v tem času helikopter ni bil v zraku. Izvajali so številne aktivnosti za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Danes so 26-letnega osumljenca izsledili in prijeli in nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. Zoper storilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Nadaljujejo pa tudi s preiskavo kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, saj so posamezniki iz naselja ovirali delo policistov in proti njim metali kamenje. Poškodovan ni bil nihče, prav tako niso bila poškodovana službena vozila.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine