11.9 C
Ljubljana
četrtek, 3 oktobra, 2024

(GLOSA) Častno priznanje Vodiške Johance prejme … naš Robi!

Piše: Gašper Blažič

Zanjo ste zagotovo že slišali. Gre namreč za tisto slavno Johanco, ki bi bila lahko odlična inovatorka in tudi igralka, le da je svoje talente uporabljala na napačen način in je rajši »krvavela« kar v živo, ne samo za snemanje filma, dokler ji ni neki duhovnik potegnil rjuho dol in je postalo jasno, da je imela Johanca izdelan odličen sistem za dovajanje telečje krvi. Njeno ime je tako postalo sinonim za vse simulante in sleparje tega sveta. No, predvsem za slovenske.

In zdi se mi, da imamo prav sedaj v Sloveniji kandidata, ki bi lahko dobil častno priznanje Vodiške Johance. Govorim seveda o našem Robiju, za katerega imam občutek, da kar krvavi od svojih naporov za boljšo Slovenijo in svet. Saj veste, v zadnjem letu je njegova vlada vsak mesec pozidala kakih 200 hiš za žrtve poplav, drastično je znižal davke in druge dajatve, osvobodil nacionalno RTV vsakega vpliva vladajoče politike, zagotovil medijsko svobodo, zvišal plače in še zlasti pokojnine, sedaj pa drastično znižuje še cene električne energije. In kar je najpomembnejše: skrbi za to, da Slovenija v Bruselj pošilja svoje najboljše in moralno neoporečne kadre, s tem pa naša država igra zelo vidno vlogo v svetovni politiki. Skrbi tudi za čisto okolje, za kadrovanje po merilih stroke in za visoko politično kulturo. Naredil pa bi lahko še bistveno več, če mu ne bi zlobni janšisti ves čas metali polen pod noge, in to tako, da jih niti čez ramo ne more zabrisati. Ja, saj vem, da me boste za ušesa, ampak tak vtis dobi povprečen državljan Slovenije, vsaj tisti, ki spremlja samo »naše«, Robiju naklonjene medije. Ker on vse našteto zares dela in prav tako nikdar ne laže. In nikar ne trdite, da je cesar nag, kajti najnovejši model cesarjevih novih oblačil, ustvarjenih s pomočjo umetne inteligence, v vaših očeh samo sproža lažno iluzijo, da je naš cesar Robi nag. V resnici je zelo spodobno oblečen.

Glede na njegovo izjemno moralno držo seveda pričakujemo, da bo naš trpeči Robi, ki ga zlobna janšistična klika tako biča, tudi javno zakrvavel. Ali mu bo nato priznanje za svetniško držo dal sam papež, sicer ne vem, toda jasno je eno: Johanca bi bila ponosna nanj. Nekdanji premier Tone Rop pa tudi, saj je nekaj časa živel v Vodicah. In je tudi posredno odgovoren za Robija. Rop je namreč nastavil Zokija, Zoki pa Robija. A bodimo natančnejši: Zokija je nastavila politika, Robija pa Johanca, pardon, Tina, ki postaja vse bolj podobna kraški reki ponikalnici.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine