23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

SDS: Delavcu bo v žepu ostalo več

V SDS se zavedajo, da obremenitev dela na eni strani niža neto izplačilo zaposlenim, na drugi strani pa manjša konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

“Skupni strošek delodajalca je znesek, ki ga ta nameni delavcu za njegovo delo. V ta odnos se vmeša država s svojo zakonsko močjo in določi, koliko od tega zneska je treba plačati za davke in prispevke. V SDS zato predlagamo razbremenitev delavca, da bo v njegovem žepu ostalo več denarja,” pravijo v SDS.

Evropska poslanka iz vrst SDS Patricija Šulin je izpostavlja: »Plače v Sloveniji so preveč obdavčene, enako podjetja. V stranki SDS imamo program davčnih razbremenitev plač, podjetij, družin, pomoč pri nakupu stanovanja, spodbude za inovacije in razvojne projekte.«

“Davki in prispevki delodajalca so zelo visoki, zato delavcu od zasluženega ostane malo. V SDS bomo obremenitve dela bistveno zmanjšali in s tem tako razbremenili delodajalce, hkrati pa povečali konkurenčnost gospodarstva. Le tako bomo lahko omogočili višja neto izplačila zaposlenim,” še dodajajo v SDS.

Več o celotnem programu na področju financ si lahko preberete tukaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine