11.8 C
Ljubljana
sobota, 21 septembra, 2024

(VIDEO) Palestinski teroristi so uresničili grožnjo in objavili video posnetke talcev, preden so jih postrelili

Piše: C. R.

Teroristična organizacija Hamas je objavila videoposnetke šestih talcev, ki so jih njeni pripadniki ustrelili prejšnji teden. Že pred objavo so teroristi napovedali, da bodo omenjene posnetke dali v javnost. S tem so povzročili dodatno trpljenje svojcev in prijateljev ubitih.

Trupla šestih ubitih talcev, ki jih je Hamas žive ugrabil 7. oktobra 2023,  je izraelska vojska našla v tunelu v južni Gazi. Gre za 23-letnega Hersha Goldberg-Polina, 24-letno Eden Yerushalmi, 25-letnega Orija Danina, 32-letnega Alexa Lobanova, 40-letno Carmel Gat in 27-letnega Almoga Sarusija.

Goldberg-Polin, Yerushalmi, Lobanov, Sarusi in Danino so bili ugrabljeni na Nova music glasbenem festivalu, ki se je odvijali blizu napadenega kibuc Re´ima. Gat pa je bila ugrabljena v kibucu Be´eri. Vsi so bili ustreljeni, na njihovih truplih so po poročanju Izraelskega ministrstva za zdravje, našli več strelskih ran.

Izraelski premier Netanyahu se je ob odkritju trupel talcev odzval tudi na trditve predsednika ZDA, Joeja Bidna, češ da Izrael ni bil dovolj učinkovit pri doseganju dogovora za izpustitev talcev: »Ti morilci so ubili šest talcev, mi pa naj jim popuščamo? Kakšno sporočilo bi s tem poslali Hamasu? Pobijte še več talcev, če hočete, da vam bomo še bolj popuščali?«

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine