21.6 C
Ljubljana
nedelja, 22 septembra, 2024

STA ima očitno zelo različna merila pri poročanju o dogodkih demokratov in republikancev v ZDA: prvi so lepi, drugi so grdi

Piše: G. B. 

Slovenska tiskovna agencija (STA) je osrednji slovenski informativni servis, ki ga financiramo tudi davkoplačevalci. Kar pomeni, da bi moral zavzeti nevtralno držo glede politike tako doma kot v tujini. 

Očitno pa se v primeru volitev v ZDA tega ne drži, kar je bila praksa že v preteklosti. Kot je mogoče opaziti že iz naslovov, STA kaže precejšnje navdušenje nad Kamalo Harris, ki bo na predsedniških volitvah zastopala ameriške demokrate, medtem ko o kandidatu republikancev Donaldu Trumpu v glavnem poroča negativno.

“Trump znova užalil ameriške veterane”, “Trump na novinarski konferenci kritiziral Harris”, “Trump napoveduje tožbo …” – to je samo nekaj naslovov, ki nekdanjega predsednika ZDA in sedaj ponovno kandidata prikazujejo v precej negativni luči kot nekakšnega razvratneža, ki ne zna drugega kot kritizirati in groziti. Poskus atentata nanj, kar bi se lahko končalo s tragedijo, je seveda medtem že povsem pozabljen, STA pa je v obtok spravila tudi govorico, da Trumpa krogla sploh ni poškodovala, ampak je rano dobil od razbitega stekla v bližini.

No, v času nastanka tega članka pa je STA objavila novico z naslovom “Trump ob obisku meje zagrozil državam izvora migrantov s carinami”. Dobro uro pred tem pa je objavila dokaj laskavo novico o Kamali Harris, ki je “z odločnim nastopom sprejela predsedniško nominacijo demokratske stranke ZDA”.

Je pa ob tem potrebno spomniti, da novice za STA iz ZDA v glavnem pošilja Robi Poredoš, ki sicer ne skriva svoje politične usmeritve. V New Yorku sicer živi že več kot 25 let.

Sicer pa je razlika, ki za vodstvo STA ni moteča, precej očitna:

foto: zajem zaslona
foto: zajem zaslona

 

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine