13.2 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

(PISMO BRALKE) Opičje koze …

Piše: Frančiška Buttolo, Ljubljana

… ali dr. Golob spodaj brez, zgoraj pa še bolj? 

Imamo opiče koze ali biološko vojno? Potem, ko smo dve leti na Zahodu porabili milijarde za zaščito pred okužbo, za cepljenje in zdravljenje covida-19, pa še izgubljali milijarde zaradi  zmanjšanja zaslužkov  v gospodarstvu, je kljub jasnim prstnim odtisom Kitajske,  ostalo nerešeno vprašanje, ali je bila pandemija v resnici biološka vojna proti Zahodu, saj na drugih kontinentih ni bila okužba tako množična.

Kitajska pa je neprestano sporočala v svet, da ima tudi sama ogromno okuženih. Pa je bilo to res? Prvič, ni prav verjetno, da je Kitajska govorila resnico, ker to počne zelo redko. Takšna je zgodovina njihove večtisočletne diplomacije in politike. Drugič, Kitajska, še zlasti komunistična, si ne pomišlja žrtvovati množic, ko je nujno žrtvovati nekaj tisoč ljudi, če to zahtevajo politične razmere. Da bi se ubranila suma  širjenja biološke voje na Zahodu, bi bila gladko pripravljena  žrtvovati določeno, dovolj prepričljivo, število svojih državljanov. Ruska velesila covidnih okužb gotovo ni širila, ker se potem Kitajska ne bi sama namerno okuževala, ali pa se znebila cele vojske zdravih državljanov.

Vojna pa tudi tako in tako  poteka predvsem med ZDA in  Kitajsko. Posledice za EU pa so bolj postranska  škoda.

Zdaj smo tudi – že spet  – pred novo pandemijo opičjih koz. Gotovo bo vlada ukazala reševanje tega problema večinoma  z žrtvovanjem najbolj ranljivih za to okužbo. Ampak Janez Janša je resnično dobro obvaroval Slovenijo pred najhujšim, pred katastrofo, kakršno so doživljali v sosedni Italiji, pa tudi v Španiji. Kljub temu, da je jugonostalgična mafija, ki je špancirala po ljubljanskih ulicah, trdila, da virusa sploh ni, pa da si ga je izmislil  Janša, ker je  hotel z ukrepi izvajati fašistično diktaturo. Zahvala državljanov pa je bila IZVOLITEV protestnikov proti Janševimi ukrepom za ohranitev življenj.

Bo zdaj – ko so tik pred vrati Slovenije opičje koze kaj drugače? Seveda. Dr. Golob gotovo ne bo zapravljal denarja za ohranitev  življenj slovenskih državljanov. Čemu, saj jih lahko takoj nadomestimo z ilegalnimi migranti. Sam pa se bo gotovo cepil, verjetno v Italiji, in mimogrede poslal pozdrave in poljube – z nasvetom, naj obiščemo morje  – slovenskim državljanom s katere od  zaščitenih zasebnih plaž  – pred katero od razkošnih vil na najlepšem delu tržaške   obale.

Kulturna poročevalka, ki poneumlja Slovence na Planetu (ki je sicer prima televizija) vsak dan ob osemnajstih, bo gotovo kot miš, ki se je ujela v mišnico, cvilila od navdušenja, nad  premierjevimi  “prekrasnimi” modnimi  kopalkami, če jih bo imel.  Saj se je ta novinarka pred nekaj minutami, ko to pišem, resno spraševala, potem ko je razkazala vse gole ritke in oprsja znanih  lepotic (tudi političarke Alenke Bratušek), kdaj bomo videli tudi moške spodaj brez. To bo res velik dan za njeno  oddajo. Ona namreč že ve, da morano tudi v Sloveniji čimprej uveljaviti balkansko  kulturo, saj je menda novinarka z magisterijem (FDV?). Tam pa to še bolje vedo.

Mi, slovenski upokojenci, pa bi radi videli kak načrt, kako smo pripravljeni na zaščito pred opičjim kozami. Nas bodo, stare in bolne, prepustili samim sebi in bridki smrti? Grozno, pa naj to stori dr. Golob v takšnih ali drugačnih hlačah, brez njih, ali pa v krilu, kot zahtevajo lgbitrivci,  ki še edini to oblast ohranjajo na intenzivni negi. Potem pa bodo  – tem anarhistom – sledili stalinisti iz okolice Kočevskega Roga.  Pa adijo, Planet!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine