12.4 C
Ljubljana
nedelja, 27 oktobra, 2024

(ŠKANDALOZNO) Ožji sodelavec ministrice Aste Vrečko bi “šamaril” politične nasprotnike

Piše: A. H. (Nova24TV.si)

Prisesan na državni proračun že leta, danes vodja sektorja za umetnost na Ministrstvu za kulturo pod vodstvom Aste Vrečko. Rok Avbar je še eden v nizu številnih aktivistov pod okriljem NVO, ki pa si je očitno želel ustanoviti prav poseben odred, ki bi imel “posebno izpostavo na Trstenjakovi”.

Eden od najvišjih sodelavcev ministrice za kulturo Aste Vrečko Rok Avbar, bi ustanovil odred “šamarćina”. Prav ste slišali. V objavi na Facebooku pa je tudi pojasnil, kako bi to delovalo in kje bi bila posebna izpostava.

Ni novost, da je ob vsem pridiganju o strpnosti in spoštljivi komunikaciji, vedno prav levica tista, ki na testu “strpnosti” vedno pade. Nekateri ob tem skušajo biti še zabavni in kreativni a jim niti to ne gre od rok – pomanjkanje obojega rezultira v neki poceni šali, ki to ni, razkrije pa njihovo (indoktrinirano) sovražnost do drugače mislečih.

“Predlagam ustanovitev odreda “Šamarćina”. Ob vsakem neprimernem početju kogarkoli bi poklical na posebno številko, povedal koga šamariti in zakaj. Seveda se podrazumeva, da bi imel posebno izpostavo na Trstenjakovi, pred parlamentom in uradom predsednika. Jerovšek, Irgl, Lukšič, Kahl bi imeli tudi spremstvo odreda. Seveda bi obstoj Šamarćine arhivirali,” je zapisal Avbar.

Foto: zajem zaslona

Sovražna nastrojenost proti stranki SDS, ki ima sedež na Trstenjakovi ulici v Ljubljani je precej očitna, ironično pa je po drugi strani Avbar na področju komuniciranja in odnosov z javnostmi aktiven že leta. Na spletni strani centra za kreativnost je navedeno, da je kot vodja odnosov z javnostmi delal v Gledališču Glej, Mestu žensk, sodeloval je tudi s Centrom nevladnih organizacij Slovenije – CNVOS, od leta 2016 je bil vodja odnosov z javnostmi v Centru urbane kulture Kino Šiška. Leta 2023 pa je si je svoj stolček zagotovil na Ministrstvu kulturo.

Foto: FB

Sicer pa to ni bila Avbarjeva edina “kulturna”, ki jo je delil na Facebooku: “Franc BogovičLjudmila Novak in Romana Tomc v istem kadru – razlog, zakaj RTV naročnina ne bi smela biti obvezna. Včasih se Male sive celice zdi noro intelektualna oddaja” in pa “A Lukšič še koga vizualno spominja na noja? Mogoče pa je ta asociacija samo povezana s to napovedano visoko profilirano politično držo in odmike od trenutne usmeritve. Ah Igor, nojče moje drago, nič se nisi od Toneta naučil,” je zapisal na Facebook.

Del Fotopubovske elite
A kaj drugega pričakovati od Avbarja, ki je sodeč po fotografiji na FB del kulturne elite in ostalih kulturnikov, kot je npr. Olja Grubič, ki je v preteklosti s svojo “umetnostjo” razgalila perverzni um celotne levice – seveda v povezavi s Fotopubom, o čemer smo pisali tukaj.

Foto: FB

Sicer pa danes na ministrstvu za kulturo deluje kot vodja sektorja za umetnost, katerega delo med drugim zajema “priprava in izvajanje javnih razpisov za sofinanciranje projektov in programov nevladnih organizacij in posameznikov na področjih glasbenih, uprizoritvenih, vizualnih in intermedijskih umetnosti ter javnih razpisov za sofinanciranje projektov iz sredstev skladov Evropske kohezijske politike na delovnem področju sektorja”.

Precej prikladno in primerno, glede na to, da smo še nedavno poročali o ugotovitvah Požareporta, ki je izpostavil, da naj bi se na omenjenem ministrstvu dogaja sistemska korupcija. Po letih dela v nevladnem sektorju pa si je zagotovo pridobil tudi izkušnje s črpanjem javnih sredstev, zato ne čudi, da je svoje “znanje” izkoristil tudi na trenutni poziciji.

Ministrstvo za kulturo, pod vodstvom Aste Vrečko iz stranke Levica, je postalo središče za leve nevladne organizacije in samozaposlene v kulturi. Po navedbah Požareporta naj bi se na ministrstvu odvijala sistemska korupcija, kjer ministričini svetovalci in uradniki pritiskajo na redno zaposlene, da spremenijo določene odločitve. Nevladniki naj bi neposredno klicali na ministrstvo in zahtevali privilegije. Ministrica naj bi sicer posredno vplivala na uradniške zadeve prek svojih sodelavcev, kot sta Peter Baroš in Rok Avbar. To pomeni, da nevladniki preko teh sodelavcev dosegajo spremembe odločitev mimo zakonskih rokov, kar pa ni v skladu z zakonom.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine