11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Se še spomnite, kaj je Golob pred desetimi dnevi izrekel o Bidnu?

Piše: G. B. 

Včeraj zvečer po srednjeevropskem času je postalo jasno, da je Joe Biden “gotof” in da se za nov predsedniški mandat ne bo potegoval. Takšna odločitev je bila samo vprašanje časa.

Nekateri svetovni voditelji so se že odzvali na njegov umik. Večinoma so se mu zahvalili za njegovo politično držo v mednarodnem zavezništvu. Bolj zadržani so bili le v Kremlju, kar je razumljivo.

Čakamo pa seveda na odziv slovenskega premierja Roberta Goloba. Namreč, 11. julija je ob robu vrha zveze Nato slovenski premier neverjetno laskavo govoril o sedanjem ameriškem predsedniku, ki so se mu zadnje čase dogajali neverjetni zdrsi. No, Golob je ocenil, da je Joe Biden neverjetno vitalen. “Jaz sem imel včeraj večkrat priložnost govoriti s predsednikom Bidnom. Predsednik Biden je bil celotno zasedanje z nami. Za razliko od nekaterih mlajših kolegov on ni zapustil zasedanja in je celotno zasedanje pazljivo poslušal in sodeloval v razpravi. Mislim, da to največ pove o njegovi vitalnosti in sposobnostih,” je o aktualnem ameriškem predsedniku povedal Golob. Ob tem je dodal, da se je na zasedanju v Washingtonu lahko prepričal, da je Biden pravi voditelj, kar se tiče zavezništva.

(več sledi)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine