11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Možje v modrem prijeli več tatov, pa tudi Liberijca, ki je oropal bencinsko črpalko

Piše: C. R. 

PU Ljubljana spet poroča o drznih tatvinah, a tudi o tem, da so prijeli več zmikavtov in roparjev. Tudi golobradih. 

Včeraj so bili policisti obveščeni o sumu vloma v vozilo na parkirišču v  Kamniški Bistrici, kjer je izhodišče za Grintovec ter da so se storilci odpeljali s kraja. Na podlagi danega opisa je bilo vozilo izsledeno ter odvzeta prostost 26-letni voznici in 19-letniku in še dvema mladoletnikoma v vozilu. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so vsi štirje osumljeni vlomov v kar štiri vozila, iz katerih  so bili oškodovancem odtujeni različni predmeti. Skupaj pa so z vlomi povzročili za okoli šest tisoč evrov škode, saj so vlome izvršili z razbijanjem stekel. Polnoletna osumljenca bosta privedena k preiskovalnemu sodniku, mladoletnika pa sta bila predana skrbnikom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivih dejanj vlomov. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

V petek okoli 13. ure so bili možje postave v Ljubljani obveščeni o dogodku, kjer je osumljenka vstopila v odklenjeno hišo na območju Šiške. Iz predsobe je odtujila denarnico, pri čemer jo je zalotil oškodovanec. Storilka je pobegnila, oškodovanec pa jo je sledil. Kmalu po dogodku jo je prijel kandidat za policista, ki se je nahajal v bližini. 41-letni osumljenki je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost, oškodovancu pa so bili v postopku vrnjeni odtujeni predmeti, ki so bili najdeni pri njej. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja drzne tatvine. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Včeraj zvečer pa so bili ljubljanski policisti obveščeni o dogodku, kjer je osumljenec vstopil v prodajalno enega izmed bencinskih servisov na območju Ljubljane. Od podajalke je zahteval izplačilo dobitka igre na srečo, ker pa ni podal vseh podatkov, izplačilo ni bilo mogoče. Osumljenec je zato v nahrbtnik s polic pospravil nekaj izdelkov in, ne da bi jih plačal, odšel iz trgovine. Zaposlena ga je poskušala ustaviti, osumljenec pa jo je odrinil, lažje poškodoval in odšel z odtujenimi izdelki. Policisti, ki so bili napoteni na kraj, so ga prijeli v bližini in mu odvzeli prostost. Po vseh zbranih obvestilih bo 35-letni osumljenec, državljan Liberije, priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma kaznivega dejanja roparske tatvine.

Policisti so bili v petek obveščeni tudi o drzni tatvini, ki je bila izvršena istega dne okoli 10. ure na območju Pijave Gorice. Neznani storilec je na domu zamotil starejšega oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Očitno mu je stanovalec goljufu nasedel, saj je drugi storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine