16.4 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Pohlep do zadnjega centa: Ste v regiji gostili vlado? Vse so si dali izplačati

Pobrali so vse, kar so lahko, do zadnjega centa, pričajo podatki o dnevnicah, ki so si jih ministri te vlade izplačevali v tem mandatu. Podatke smo pridobili od vlade, kažejo pa, da so tudi v tej vladi tisti, ki so upravičeni do dnevnic (ali morebiti pogoltni na vsak cent), in tisti, ki za vladne obiske v Pomurje ali na Koroškem dnevnic niso dobivali.

Skoraj bi jih lahko razdelili po spolu, saj za te poti praktično nobena ministrica ni dobila dnevnic, medtem, ko so Miro Cerar, Goran Klemenčič, Boris Koprivnikar, Peter Gašperšič (vsi iz SMC, prepričevali so nas, da so etični novi obrazi) in Karel Erjavec, ki je upokojence že pred desetimi leti prevaral z obljubo o tisočaku pokojnine, v zadnjih štirih letih iz proračuna postrgali sleherni evro, ki so ga lahko. Dobesedno: do zadnjega centa.

Ob tisočakih plače, šoferjih in kosilih

Ob tem imajo Cerar in njegovi ministri šoferje, ki vozijo službene avtomobile, opremljene z modrimi lučmi, ki omogočajo prednost pri nevšečnosti v prometu. Pri načrtovanju poti, ki se usklajujejo mesece vnaprej, sodelujejo tudi udeleženci protokola, poskrbi se za kosila celotne delegacije in seveda prenočitev, če je to potrebno. Vsi stroški so plačani iz proračuna, tudi stroški morebitnih vstopnic, kadar gre za sejme, plačamo pa jih državljani, zato za dodatna izplačila dnevnic in regresa za prehrano po naši oceni ni moralne podlage.

Več preberite v tiskani izdaji Škandal24

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine