11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Pripravite se: premier Golob gre na operacijo, naslednje dni bo vlado vodil – Luka Mesec

Piše: G. B. 

“Obveščamo vas, da bo imel predsednik vlade dr. Robert Golob v petek, 17. novembra 2023, v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana nujno operacijo kile.V času bolniške odsotnosti, predvidoma nekaj dni, ga bo nadomeščal podpredsednik vlade Luka Mesec,” so okoli pol devetih sporočili iz predstavništva za stike z javnostjo kabineta predsednika vlade.

Odločitev je precej zanimiva glede na to, da ima Golobova vlada trenutno sicer dva podpredsednika vlade, to sta sicer Luka Mesec (Levica) in Tanja Fajon (SD), pri čemer očitno ne velja pravilo, da so podpredsedniki vlade hkrati predsedniki koalicijskih strank. Že pred nekaj meseci je nova koordinatorka Levice postala aktualna ministrica za kulturo Asta Vrečko, vendar je obveljal dogovor, da je Mesec še naprej podpredsednik vlade.

Vlada je imela ob svoji izvolitvi tudi tretjega podpredsednika, to je bil Danijel Bešič Loredan, ki pa ga že nekaj časa ni več v vladni ekipi. Gibanje Svoboda tako nima podpredsednika vlade, saj ni poskrbela za to.

Ne glede na to, da je SD po številu poslancev močnejša od Levice, pa se je premier Robert Golob odločil, da bolj zaupa Mescu. Mnogi ugibajo, ali je to morda posledica neprevidnih izjav Fajonove, ki je sicer prepričana, da bo sedanja koalicija obstala do konca mandata, bodisi z Golobom na vrhu, bodisi brez njega.

Se pa ob sporočilu o bolniški odsotnosti nekateri hihitajo, češ velike razlike tako ali tako ne bo, ker premier ni ravno vajen veliko delati in je tudi skok na konferenco v Parizu, kjer so se pogovarjali o pomoči Palestincem, izkoristil za podaljšani konec tedna v francoski prestolnici. Seveda ob spremstvu Tine Gaber, se razume.

Goloba smo sicer letos lahko že videli na berglah in to ne samo enkrat. Mnogi ugibajo, kaj se je zgodilo tokrat. Vsekakor mu želimo čimprejšnje okrevanje. Nerodno pa je, ker bo sedaj vlado vodil tako rekoč slovenski Che Guevara, čigar stranka je velik podpornik palestinskih “borcev za svobodo”.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine