11.4 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Poskus uboja v vasi pri Kopru

Piše: C. R.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper in policisti PP Koper so 11. 7. 2023, v jutranjih urah, v okolici Kopra, posredovali zaradi spora med bivšima partnerjema. Verbalen spor med njima je prerasel v fizični obračun.

Ugotovljeno je bilo, da je 34-letni moški v skupnem stanovanju fizično napadel 29-letno bivšo partnerko, jo pretepal in davil. Ženska se je uspela iztrgati iz prijema in se poskušala pred napadom ubraniti z nožem. Pri tem ga je porezala po roki.

Intenziteta fizičnega napada osumljenega 34-letnega moškega je bila tako velika in napad tako brutalen, da je podan utemeljen sum, da je moški z davljenjem poskušal vzeti  življenje bivši partnerki.

Isti dan je bila osumljenemu odvzeta prostost in odrejeno pridržanje zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja uboj (po I. odstavku 115. čl. KZ-1) v zvezi s poskusom (po čl. 34 KZ-1). Osumljeni je bil po vseh zbranih obvestilih in dokazih s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je zagrožena zaporna kazen od petih do petnajstih let.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine