11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Na poletni zabavi nemške Socialdemokratske stranke prav tako primeri deklet, omamljenih z »mamilom za posilstvo«  

 

Piše: C. R. 

Medtem ko Slovenijo pretresa škandal spolnega nadlegovanja in omamljanja deklet, v katerega naj bi bili vpleteni tudi nekateri pripadniki levice, očitno nismo edina država, kjer so pripadniki leve politične opcije vpleteni v tovrstne škandale.  Na poletnem zboru nemških Socialnih demokratov naj bi bilo prav tako omamljenih osem deklet. 

Nemška Socialdemokratska stranka je prejela poročila o osmih dekletih, ki naj bi bila omamljena z »drogo za posilstva« na njeni poletni konvenciji, so poročali nemški mediji letos julija. Šlo naj bi za Rohypnol, ki jim je bil podtaknjen na zabavi stranke po konvenciji.

Prvi je o tem poročal nemški medij Tagesspiegel, ki se je skliceval na interno spletno klepetalnico socialnih demokratov. Glede na sporočila iz klepetalnice je bil eden od primerov tudi dokazan, proti neznanemu osumljencu pa je bila vložena obtožnica. Katja Mast, poslanka omenjene stranke, je svetovala tudi drugim, ki mislijo, da jim je bilo na strankarski zabavi morda podtaknjeno mamilo, naj o tem obvestijo policijo.

Na omenjeni zabavi stranke so bili pristoni vidnejši člani, med drugim tudi nemški premier Olaf Scholz, lokalni predstavniki in člani stranke in gostje. Vsega skupaj je bilo prisotnih okoli tisoč ljudi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine