13.7 C
Ljubljana
petek, 20 septembra, 2024

Madžarski evroposlanec: Bruselj bije vojno proti konservativnim krščanskodemokratskim vladam

Piše: Ivan Šokić

 

Po mnenju madžarskega evropskega poslanca iz vrst Fidesz je Evropska unija disproporcionalno bolj kritična do držav članic, ki jih vodijo konservativne vlade.

 

“Resnična zgodba je ideološka vojna proti konservativnim, krščanskodemokratskim vladam,” je v intervjuju za France 24 povedal madžarski evropski poslanec Balázs Hidvéghi.

 

Hidvéghi je prepričan, da je izvršna veja EU vedno pripravljena obsojati konservativne vlade po Evropi, medtem ko ima povsem drugačen pristop do progresivnih in liberalnih vlad, za katere meni, da so bolj v skladu z njihovimi “evropskimi vrednotami”.

 

“Zanimivo, evropski zakon, ali še posebej kakor ga interpretira Evropska komisija, je bil vedno kritičen do konservativnih vlad. Nikoli ni bil kritičen do progresivnih, levičarskih ali liberalnih politikov oziroma vlad, vedno samo proti konservativnim, krščanskodemokratskim vladam,” je poudaril madžarski evroposlanec.

 

“Vladavina prava je živa in zdrava na Madžarskem, tako kot tradicionalne krščanske vrednote,” je po intervjuju povedal Hidvéghi. To po njegovem mnenju še najbolj moti Bruselj.

 

“Ni naključje, da se ti postopki vedno nekako sprožijo proti državam katerih ljudje se držijo tradicionalne družne in se borijo proti nelegalnemu priseljevanju,” je dodal madžarski politik.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine