23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Nas bo svoboda spet pripeljala do totentanca?

Piše: Bogdan Sajovic

Mila mi domovina ponosno koraka skozi prvi mesec svobode, a plesa je bore malo, čeprav je svojega pol milijona sodržavljanov že četrtič zapored šlo na led in kupilo novi obraz, ki so jim ga servirali iz Murgel dirigiranimi mediji.

Nekateri s(m)o opozarjali sodržavljane pred novim nategom, a invazije zombijev na volišča se ni dalo ustaviti. In zdaj smo, kjer smo, in lahko opazujemo letečega svobodnika in njegov drim tim pri delu. Kakor je zapisano: po njih delih jih boste spoznali. In njih dela se hudo razlikujejo od napovedi pred volitvami. Obljubljali so strokovno kadrovanje, a kot vse kaže, se njihova »stroka« v glavnem sestoji iz propadlih političnih kameradov, osebnih prijateljev, ne manjka niti bližnjega sorodstva. To je v glavnem tudi vse njihovo delovanje v prvem mesecu, če izvzamemo nekaj napovedi o povišanju davkov, o povišanju cen energentov in napoved novega zakona o nalezljivih boleznih. Še pomnite, kako se je pred volitvami Golob ustil, da on ne bo zapiral države, silil ljudi k cepljenju in podobno? No, po vsem sodeč bo prvi zakon prav ta, ki bo omogočil zapiranje države, prisilno vakcinacijo in nošenje mask. Pod grožnjo kazni štirih tisočakov za vsakega, ki se ukrepov ne bi držal. Se spomnite kruljenja kulovcev zaradi tistega poba, ki je dobil par desetakov globe, ko se je med karanteno mastil z burekom pred frančiškansko cerkvijo?

No, po novem ga bodo usekali s štirimi jurji. Z enako vsoto bodo usekali tudi tiste, ki se ne bodo želeli cepiti, ki bodo ovirali izvajanje ukrepov, in če beremo zakon na široko (in zakaj ga ne bi), lahko tudi tiste, ki se bodo nad ukrepi pritoževali po spletnih omrežjih. Da ne govorimo o tistih, ki bi organizirali bicikliranje, rolkanje ali kakšno drugačno nasprotovanje ukrepom, usekali jih bodo z dvanajstimi tisočaki. Jebi ga, svoboda ni poceni. Upamo lahko le, da nas svoboda ne bo pripeljala do totentanca, kot nas je že enkrat …

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine