23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Portugalska in Poljska na svetovnem prvenstvu

Piše: Samo Vidovič

Obe reprezentanci sta sinoči zmagali z 2:0

Včeraj sta bili odigrani finalni tekmi dodatnih evropskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo v skupinah B in C . V Chorzowu je Poljska v finalu skupine B premagala Švedsko z 2:0,

Portugalska pa je bila v finalu skupine C v Portu z istim izidom boljša od Severne Makedonije, ki je pred tremi dnevi presenetljivo izločila Italijo.

Oba gola na tekmi je dosegel Bruno Fernandes. Prvega v 32., drugega pa v 65.minuti. Portugalci so ves čas tekme kontrolirali igro, po vodstvu tudi rezultat. Makedonci tokrat niso imeli možnosti, da še drugič v nekaj dneh presenetijo favorita. Poslovili pa so se častno, nakazali potencial ekipe.

Tekma v Chorzowu je bila bolj izenačena. Švedi so bili v prvem polčasu celo bližje zadetku, potem pa je v 49.minuti Karlström storil nepotreben prekršek nad Krychowiakom v svojem kazenskem prostoru in omogočil Lewandovskemu, da je Poljake z bele točke povedel v vodstvo.

Ko je Danielson v 72.minuti storil grobo napako, po kateri je Zelinski povišal vodstvo, je bilo jasno, da se bodo Švedi težko vrnili v tekmo. S fanatično borbenostjo so Poljaki uspeli prednost zadržati do konca.

Poljaki so imeli v tem dvoboju dve veliki prednosti. Igrali so pred domačimi navijači, bili pa so tudi bolj spočiti. Njihov polfinalni dvoboj z Rusijo je namreč odpadel, Švedi pa so morali v četrtek v polfinalu proti Čehom igrati dva podaljška.

Zadnji udeleženec svetovnega prvenstva iz Evrope bo znan naknadno, saj je polfinalna tekma v skupini A med Škotsko in Ukrajino prestavljena. Tekma se bo verjetno odigrala junija, zmagovalec te tekme pa bo igral v finalu z Walesom za zadnje evropsko mesto na svetovnem prvenstvu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine