2.4 C
Ljubljana
četrtek, 14 novembra, 2024

Omamno okusne biskvitne rezine z jagodami in smetano

Piše: Kuloar.si

Preproste in omamno okusne rezine s stepeno smetano in svežimi jagodami bodo zadovoljile brbončice vsakega sladokusca. Njihov videz pa bo prevzel tudi vse tiste, ki se sladic izogibajo.

Biskvitne rezine z jagodami in smetano (foto: Selma Bizjak)

Potrebujemo (za pekač mer 20 x 24–26 cm): 4 jajca, 120 g sladkorja, 100 g mehke bele moke, 1 vanili sladkor, mleko

Za nadev: 250 ml stepene smetane, 250 g jagod, 2 jž sladkorja v prahu, 1 jž grobo mletih bučnih semen

*Nasvet za stepanje smetane

Smetana, ki jo bomo stepali mora biti ohlajena na 5°C – 6°C. Stepamo jo v ozki in visoki posodi. Priporočljivo je, da sta tako posoda kot metlice stepalnika ohlajene (jaz oboje pred uporabo postavim za nekaj časa v hladilnik ali na hitro v zamrzovalnik). Smetano stepamo pri najvišji hitrosti stepalnik. Če uporabljamo ročni stepalnik, ga vrtimo vedno v isto smer.

Več si lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine