22.8 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

Maribor dobil štajerski derbi

Piše: Samo Vidovič

V soboto smo videli tri tekme 19. kroga prve lige.

Koper je v Kidričevem lovil pozitiven izid za ohranitev prvega mesta na lestvici. Aluminij ga je pričakal v dokaj obrambni formaciji, praktično s petimi igralci v zadnji liniji. Trener domačih Oskar Drobne je s tem poskušal zapreti boke in s tem onemogočiti nevarna krilna napadalca Barišića in Parrisa.

To mu je v prvem polčasu zelo dobro uspelo. Koper si kljub terenski premoči ni uspel priigrati stoodstotne priložnosti. Najbolj nevaren je bil poskus Parrisa v 10.minuti, vratar Janžekovič je žogo odbil v kot.

Na drugi strani so domači samo enkrat nevarno napadli gol vratarja gostov Adama, v 25.minuti je Đerlekov strel po odboju končal v kotu.

Začetek drugega polčasa je bil podoben, Koper je imel veliko premoč.

V 55.minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Jelić Balta, minuto zatem pa so gostje povedli.

Po kotu z leve strani je Barišić z glavo podal na drugo vratnico, tam pa je Colley s treh metrov poslal žogo v mrežo.

Kidričani so po prejetem golu spremenili taktiko, zaigrali so bolj ofenzivno.

V 61.minuti bi lahko izenačili, Kidrič je z glavo je zadel vratnico.

Malo kasneje sta imela priložnosti za povišanje vodstva Žužek in Parris, domači so se obakrat srečno rešili.

V 73.minuti izenačenje, Kadrić je s petnajstih metrov lepo zadel dolgi kot koprskih vrat.

Na koncu je ostalo pri 1:1, z izidom so lahko bolj zadovoljni domači.

Aluminiju točka v boju za obstanek pomeni veliko. Trener Drobne je s petimi menjavami po golu gostov uspel preokreniti potek igre, Aluminij je v zadnje pol ure pokazal veliko več kot prvo uro tekme.

Gostje so imeli do izključitve popolno kontrolo nad igro. Tudi po golu so imeli dve priložnosti za povišanje izida, na koncu se morajo zadovoljiti s točko. Po nespametni poteza Jelić Balte so se morali Koprčani z igralcem manj braniti, vodstva niso uspeli zadržati. Tudi s točko pa bodo tudi po tem krogu ostali na prvem mestu.

Sledila je tekma v Fazaneriji med Muro in CB24 Taborjem.

Domači v prvem polčasu niso uspeli poiskati pot do mreže gostujočega vratarja Koprivca. Najlepše priložnosti so zamudili Kous na začetku tekme, Karničnik v 25.minuti ter Pucko deset minut kasneje. Njegov strel z glavo je zaustavila vratnica. V zadnji minuti prvega polčasa je Karničnik s treh metrov poslal žogo čez gol, ko bi moral samo zadeti mrežo pred sabo.

Gostje so sicer poskušali z dokaj odprto igro presenetiti Muraše, vendar jim je manjkala bolj konkretna končnica napadov.

Mura je silovito začela drugi polčas. V prvih desetih minutah tega dela igre je trikrat poskušal Mulahusejnović, a Koprivca mu ni uspelo premagati.

V 59.minuti pa vodstvo domačih. Karničnik se je prebil po desnem boku in podal v sredino, kjer Mulahusejnoviću z dveh metrov ni bilo težko zadeti praznega gola.

V naslednjih minutah so se priložnosti domačih kar vrstile. Vodstva pa jim vseeno ni uspelo povišati. Zadnjo priložnost na tekmi je zapravil Maroša v 90.minuti.

Zmaga Mure z 1:0 je več kot zaslužena. Prekmurci nadaljujejo z dobro serijo, z novo zmago lahko upravičeno upajo, da se bodo v spomladanskem delu spet lahko borili za naslov državnega.

Kraševci so v globoki krizi. Doživeli so sedmi zaporedni poraz. Trenutno nimajo niti igre niti rezultata. V nadaljevanju morajo nujno nekaj spremeniti, drugače se bodo težko izognili izpadu oziroma kvalifikacijam.

Zvečer sta se v štajerskem derbiju pomerila Celje in Maribor. V zelo zanimivi tekmi so zmagali gostje z 1:0. Odločitev o zmagovalcu je padla že na začetku tekme.

V peti minuti je najprej Božić sam stekel proti vratarju Jugu, ki je njegov strel obranil. V nasprotnem napadu pa je Sikošek z leve strani podal, Mudrinski pa z lobom premagal domačega vratarja Rozmana.

Zanimivo je bilo tudi v 23.minuti, ko sta se s pravočasnim iztekom iz svojih vrat izkazala oba vratarja. Jakobsen in Šturm sta zamudila lepi priložnosti.

Rozman se je izkazal še v 36.minuti, ko je obranil strel Repasa, ki se je sam znašel pred njim. Dve minuti zatem je imel po podaji Šturma Mudrinski še lepšo priložnost, Rozman je tokrat strel obranil z nogo.

Domači vratar je tudi v drugem polčasu nadaljeval z odličnimi obrambami. V 65.minuti je bil sam pred njim Šturm, a ga ni uspel premagati.

Domači so do konca poskušali s pritiskom na mariborska vrata, vendar je bila obramba vijoličastih disciplinirana in ni dopustila izenačenja.

Celjani so s tretjim zaporednim porazom ostali v spodnjem delu lestvice. Ko je kazalo, da so po menjavi trenerja prebrodili slabe predstave z začetka prvenstva, so spet padli v krizo rezultata.

Mariborčani so se po porazu proti Muri v preteklem krogu zbrali in odigrali veliko bolje. Spremembe v ekipi so opravile svoje. Spet je bila boljši del ekipe zadnja vrsta, ki je ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Tudi napad je bil, z izjemo realizacije, dosti boljši kot pred tednom dni.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine