23.5 C
Ljubljana
torek, 30 aprila, 2024

32. Ljubljanski mednarodni filmski festival / LIFFe

Piše: Jože Jan

Od srede, 10. novembra, do nedelje, 21. novembra bo v Ljubljani in drugih mestih Slovenije potekal 32. Ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFe.

Lanska 31. izdaja je zaradi protikoronskih ukrepih v celoti potekala virtualno, letos se vrača v kinodvorane.  Na ustaljenih prizoriščih v Ljubljani, pa tudi drugod po Sloveniji (Mariboru, Celju in Novem mestu), bodo filmi med 10. in 21. novembrom znova predvajani v svojem naravnem okolju – na filmskem platnu. Previdnost vseeno ni odveč, festival bo deloma potekal tudi v virtualnem okolju, da bodo festivalski program lahko spremljali gledalci z vseh strani Slovenije.

Na festivalu se bodo podale tudi nagrade:  Nagrada Vodomec (Kingfisher) – nagrada režiserju najboljšega filma iz Perspektiv po izbiri mednarodne žirije, Nagrada občinstva Zmaj najbolje ocenjenemu filmu, Nagrada FIPRESCI – mednarodna žirija svetovnega združenja filmskih kritikov in novinarjev, Nagrada za najboljši kratki film, Nagrada mladinske žirije Kinotrip in Nagrada Art kino mreže Slovenije.

Festival se bo vršil na naslednjih prizoriščih:

V Ljubljani: Linhartova in Kosovelova dvorana Cankarjevega doma, Kinodvor, Kino Bežigrad, Kino Komuna, Slovenska Kinoteka

V Mariboru: Maribox

V Celju: Mestni kino Metropol

V Novem mestu: Anton Podbevšek teater 

Virtualno si boste lahko ogledali filme od 10. do 21. novembra. Ogled bo na voljo le na območju Slovenije (s slovenskim IP-naslovom). Vstopnico kupite na www.cd-cc.si ali www.liffe.si. Registrirati se morate na spletni strani Cankarjevega doma, in filme predvajate neposredno iz iste spletne strani. 

Program filmov in ostale informacije so na voljo na spletni strani festivala: www.liffe.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine