17.5 C
Ljubljana
sreda, 23 oktobra, 2024

Minister dr. Logar s španskim zunanjim ministrom za močnejšo Evropsko unijo

Piše: L. B.

V Kraljevini Španiji se je včeraj, 30. avgusta, minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar sestal s španskim ministrom za zunanje zadeve, Joséjom Manuelom Albaresom Buenom. Srečal se je tudi z Odboroma za zunanje in evropske zadeve španskega Kongresa poslancev.

Minister dr. Logar je z ministrom Albaresom izmenjal stališča o aktualnih evropskih in globalnih temah, predvsem o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije, povezovanju sredozemskih držav v okviru načrtovane, za Slovenijo pomembne širitve MED-7, upravljanju z migracijami, soočanju s posledicami pandemije, podnebnih spremembah ter gospodarskemu okrevanju. Pogovor sta namenila aktualnim razmeram v Afganistanu ter varnostne situacije v širši regiji.

Strinjala sta se, da je ključno konstruktivno sodelovanje in poenoten nastop vseh držav članic Unije. Takšna EU bo tudi v prihodnje močnejša, bolj enotna in odporna na nove globalne izzive. Minister dr. Logar je izpostavil pomen nadaljevanja širitvenega procesa in povezovanja Evropske unije z regijo Zahodnega Balkana. Prav tako pa je izrazil zadovoljstvo nad potrjeno udeležbo ministra Albaresa na bližnjem 16. Blejskem strateškem forumu, ki bo letos gostil najvišjo raven udeležbe iz Španije doslej.

Gospodarsko sodelovanje med državama je zelo dobro. Blagovna menjava je v lanskem letu znašala 1 milijardo evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine