11.3 C
Ljubljana
petek, 18 oktobra, 2024

Hojs po srečanju s komisarjem za begunce: »Nadejam se uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje z željo po izboljšanju upravljanja migracij.”

Piše: L. B.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je včeraj, 25. avgusta, sestal na videokonferenci s predstavnikom Visokega komisariata Združenih narodov za begunce (UNHCR) za Srednjo Evropo Rolandom Sebastianom Schillingom.

Minister Hojs je predstavil najpomembnejše aktualne teme slovenskega predsedovanja Svetu EU. Poudaril je vzpostavitev dobro delujočega schengenskega območja in krepitev varovanja zunanjih meja, aktivnosti pri oblikovanju zakonodajnih aktov v okviru pakta o migracijah in azilu ter pomen zagotavljanja visoke ravni varnosti v EU in Sloveniji.

Izpostavil je temo migracij in dejal: »Slovensko predsedstvo se zaveda migracijskih razmer v EU in svetu, prav tako spremljamo razmere v Afganistanu, vključno z morebitnimi migracijskimi in varnostnimi grožnjami, in pripravljamo nadaljnje korake.«

Minister Hojs je mnenja, da ima UNHCR v trenutnih razmerah glede migracij bistveno vlogo, saj dopolnjuje nacionalna prizadevanja za zagotavljanje ustrezne oskrbe in obravnave migrantov in prosilcev za mednarodno zaščito. »Nadejam se uspešnega sodelovanja tudi v prihodnje z željo po izboljšanju upravljanja migracij in zagotovitvi boljših pogojev za prosilce za azil, begunce in nezakonite migrante,« je zaključil.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine